11. juli 2009

Goddess Knits Mystery Shawl 2009

En pause på en regnvejrsformiddag, er da lige dét, der skal til. Nu må det være på tide med et indlæg, men først må jeg lige sige tusind tak, for alle jeres kommentarer til Vandløb og mit sidste indlæg :-)

Som nogle måske husker, meldte jeg mig til en KAL, der gik ud på at strikke et sjal henover fem etaper. Det er en spændende måde at strikke på, fordi man ikke kender det færdige mønster på forhånd og det er nok ikke sidste gang, jeg har været med på den vogn! Mystery Shawl 2009 er bygget op omkring et centerpanel med tre sektioner på hver side, adskilt hver især af en ret (glat) maske. Opdelingen gør mønsteret særdeles overskueligt og det er bestemt ikke svært at strikke, da der også kun er mønster på ret-siden. Men på et tidspunkt var jeg godt nok træt af de mange, mange masker på hver pind.

Jeg har gået og nydt sjalet i et stykke tid og nu må det vises frem.
Den mørke plet på billedet er bare et hul i den flamingoplade, jeg bruger til blokningen. Det er altid mirakuløst, når det færdige arbejde forandres fra en krøllet las til et blokket sjal og alle trængslerne vedrørende selve strikningen og de tilsidst endeløse pinde, er glemt i en ruf, når "miraklet" foldes ud og du pludselig kan se, hvad det er du har strikket.
Sjalet, der endnu ikke har fået et officielt navn, er spindelsvævstyndt og så fint og let, at det bliver et rigtigt sommersjal.
En stor fordel ved at have fået en gine, er at jeg kan gå og se på det sidst færdige arbejde et stykke tid og fryde mig over det. Kan stærkt anbefales :-)Der skulle ha´ været monteret et silkebånd ned igennem centerpanelet, men det synes jeg ikke er nogen god tilføjelse til sjalet og har derfor udeladt denne detalje.
Jeg er også færdig med Ashbury, men den betragter jeg i øjeblikket som en kikser på grund af mit eget uigennemtænkte garnvalg. Mere om denne katastrofe følger i senere indlæg.

Tilsidst må jeg lige vise min nye strikketaske, der er købt på tilbud hos Uldgården. Nu kan jeg ha´alle mine projekter pakket og klar til at tage med på turene ud i ferielandet :-)
Namaste strikketasker er ikke helt så gennemførte, hvad smarte detaljer og lommer angår som Jordana Paige, men er til gengæld en hel del billigere. Jeg har igen valgt den største model, så der kan være plads til både computer og strik eller bare masser af strik :-)
Samme sted købte jeg også Kauni til et Revontuli sjal, der nu langt om længe er kommet på pindene. Sort optræder aldrig på denne blog, men jeg kunne selvfølgelig ikke stå for denne blanding med den klart røde farve, som jo hører til i yndlingsafdelingen.Og nu må jeg rundt og se, hvad I andre har bedrevet.

FaktaBoks
Design: Renee Leverington
Garn: Faery Lace - 90% X fine superwash Merino, 10% nylon, håndfarvet.
Garn anvendt: 80 g
Farve: Turkis
Købt hos: Fyberspates
Pinde: 2,5
Str: -
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Garnet er virkelig, virkelig lækkert og en lille smule elastisk, måske på grund af de 10% nylon.

19 kommentarer:

 1. Wauv - Lene. Det er helt fantastisk smukt! Og hvor ser det altså bare kompliceret ud. Havde jeg haft hat på - havde jeg taget den af ;-)
  Er enig med dig i at båndet ikke er nødvendigt. Ville næsten være synd at tilføje mere til det meget, meget smukke sjal.

  Herlig taske. Nu kan du så fylde 2 ;-) når du skal afsted - især til strik in, hvor der jo er behov for taskeplads, til alle vores nødvendige indkøb, som skal vises frem.

  Rigtig god sommer! Glæder mig til vi ses i august.

  SvarSlet
 2. PS: Jeg har det ligesådan med ginen. Er skønt at kunne nyde det lidt når arbejdet er gjort......

  SvarSlet
 3. Så nydelig. Jeg synes du er så flink både til å strikke å velge ut fint håndarbeid. Jeg gleder meg til jeg tør å strikke noe så fint med så mye mønster. Ha en fin kveld.:-)
  Jeg holder stadig på med prosjektet mitt. ;-)

  SvarSlet
 4. Hold da op, hvor er det sjal dog smukt. Jeg har også været tilmeldt Kal, men ikke strikket med. Så jeg har opskriften.
  Din taske ser også fin ud, jeg skal lige ind og se på dem.
  Kan du have en god weekend
  Merete

  PS. Det med ginen har du ret i.

  SvarSlet
 5. Nøj det er blevet flot. Helt enig med båndet, det bliver for meget, sjalet er smukt nok i sig selv.

  SvarSlet
 6. Det er helt vildt flot og jeg ville ogsaa ha´ droppet sloejfen :-)

  SvarSlet
 7. Sikke flot, og nej, båndet ville nærmest ødelægge det.

  Tillykke med tasken, den havde jeg også set på, men jeg droppede det, da jeg lige har fået en taske med mange rum i tilovers. Regner med at døbe den til strikketaske i stedet. :-)

  SvarSlet
 8. Sikke et skønt sjal ;)
  Super flot og ikke mindst en meget flot farve du har valgt.
  Yt.

  SvarSlet
 9. Hvor er dit sjal flot og florlet at se på. Båndet ned gemmen midten ville ikke have gjort noget godt for sjalet.

  SvarSlet
 10. Tillykke med det flotte resultat, og ville heller ikke have båndet i, det gør ikke noget godt for det design. Sej striktaske du har købt og kaunigarnet er skønt i farven.

  SvarSlet
 11. Dit sjal er helt vildt smukt, og det falder fantastisk flot.
  Farven og mønster står rigtig fint til hinanden.
  /Annie

  SvarSlet
 12. Takk for hyggelig kommentar! Så nydelig et sjal, spennende prosjekt! Ser veldig arbeidsomt ut. Flott genser din mann har fått, han var nok fornøyd! Ha en flott søndags kveld!

  SvarSlet
 13. Det er da et helt fantastisk sjal! Man kan se at det er fint og florlet og næsten ingenting vejer, men alle de masker......Har du nu brug for TO! strikketasker Lene:-) Jeg kan lige se dig komme slæbende med én på hver skulder - begge fyldt til randen med works in progress:-)

  SvarSlet
 14. Ååh så smukt !! det er bare så fint og let, kan godt forstå at du nyder dit færdige arbejde.

  Dejlig taske du har købt dig.

  Håber du nyder sommeren :-) glæder mig til vi skal ses i august !

  SvarSlet
 15. hei! Det var et utrolig vakkert sjal :) Nydelig farge!

  SvarSlet
 16. Jeg har da sjældent set så smukt et sjal - og skøn, skøn farve

  SvarSlet
 17. Tusind, tusind tak for jeres kommentarer - det er dejligt at høre fra jer :-)

  SvarSlet
 18. Jeg må sige at sjalet er meget , meget flot.
  Hang med på mystery shawl sidsts år, men pga. div ting blev det aldrig færdig. Enig i at silkebånd ikke dur.
  Det er sjovt at strikke lace-
  TAsken er cool. Er på udkik efter en selv, men er på stadiet vurdering endnu...

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.