14. oktober 2010

Rambling Rose Cardigan

Endelig. Den er fiks og færdig - den drilske intarsia prinsesse - Rambling Rose. Jeg har vist tidligere beskrevet, at "hun" har fremprovokeret en del eder og forbandelser, så det vil jeg ikke trætte jer med. Dette indlæg bliver bare en kort præsentation:


Den er til Kristine, den dygtige pige, hun og jeg har nemlig indgået en byttehandel. Jeg har strikket til hende og hun har lavet en ring til mig i bytte. Den glæder jeg mig rigtig meget til at se. Jeg er ret vild med de ting, Kristine laver - synes det er råt, rustikt og feminint på én gang. Hvis du ikke kender hendes ting, så besøg hendes blog. Kristine har selv valgt farver til Rambling Rose og dermed givet mig mulighed for at strikke med farver, jeg ikke plejer.

Da ærmerne er sådan nogle, der skal gå ud over fingrene, har jeg lavet et lille tommelfingerhul, så de sidder bedre - og så synes jeg altså også det ser godt ud. Hvis du ikke vil ha´ det, Kristine, kan du bare sy dem til, jeg sender lidt restgarn med i pakken :-)


Da jeg var i Århus for at mødes med strik-in kvinderne og se Annette Danielsens nye kreationer, spurtgte jeg Charlotte Tøndering om det var i orden at vise, hvordan man strikker perlegrus og det er der ikke spor i vejen for (ligesom du også skrev til sidste indlæg, Lea)  Hendes kommentar var: Spred det bare så meget som muligt - så alle kan lære at strikke det fine mønster.Så det kommer her: Du skal bruge tre forskellige farver. Lad os sige, du vælger grå, blå og turkis :-)

Du strikker kun med 1 farve på hver p.

Start med grå, som vi kalder farve A, bundfarven.
Slå et lige antal masker op.
Tag 1 m løs af med garnet foran arbejdet, strik 1 ret, forsæt p ud.
Skift til farve B (turkis). Tag 1 m løs af med garnet bagved arbejdet, strik 1 v, fortsæt p. ud.
Skift til farve C (blå). Tag 1 m løs af med garnet foran arbejdet, strik 1 r, fortsæt p. ud.
Tilbage til farve A (grå). Tag 1 m løs af med garnet bagved arbejdet, strik 1 v, fortsæt p. ud.
Skift til farve B (turkis). Tag 1 m løs af med garnet foran arbejdet, strik 1 r, fortsæt p. ud.
Skift til farve C (blå). Tag 1 m løs af med garnet bagved arbejdet, strik 1 v, fortsæt p. ud.
Fortsæt på denne måde.

TIP: Læg mærke til, at du kan se, hvilken farve, du skal bruge på næste pind, ved at se hvilke farver, du har på pinden. Den næste pind skal strikkes med den farve, der ikke er på pinden.

God fornøjelse :-)

Faktaboks
Design: Laura Zukaite
Garn: Cascade 220, 100% peruvian highland wool
Garn fra lager: Nej, indkøbt til formålet
Anvendt: Knap 600 g
Farve: Provence, 2425 Heathers og 8914 Granny Smith
Købt hos: BySlavi
Pinde: 5
Str. Efter aftale
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Intarsia hører absolut ikke til mine yndlingsteknikker, men når jeg når til vejs ende, er jeg altid stolt over, at jeg gennemførte. Så hellere Fair Isle.
Løbelængde: 100g = 200 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1200 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 26258,2 m
Anvendt garn i år: 7kg og 337 g