31. maj 2015

Gode oplevelser

.... dem samler jeg på i øjeblikket. Jeg bevæger mig en anelse udenfor strikområdet med den første, men bliv ikke urolig - det kommer altsammen til at dreje sig om strik igen, når jeg vender tilbage til forårets sidste strikkecafé i Garnudsalg :-) I går aftes var jeg sammen med min mand, venner og kolleger i Musikkens Hus i Aalborg. Det er første gang, vi har været der siden det blev færdigt og det var en smuk oplevelse.


Bygningen i sig selv er en oplevelse af format - den stråler både udvendig og indvendig og er samtidig en utrolig ingeniørbedrift. Men det var nu kunstnerne til aftenens arrangement, der trak alle stikkene hjem. Søren Huss (tidligere Saybia), Ida Gard og Oh Land havde hver lavet et værk til Aalborg Symfoniorkester og sang hver 4 af deres kompositioner med symfoniorkesteret i ryggen.


Udstyret med balkonpladser fik vi en helt særlig oplevelse med 3 helt unikke kunstnere, der hver især kan synge, så himlen er ved at falde ned. Det eneste jeg savnede var, at de havde sunget et enkelt nummer sammen - jeg ville gerne have hørt de 3 smukke stemmer sammen.


Jeg har igen købt en af Marie Wallins bøger, hun er designer hos Rowan og jeg er jo allerede i gang med flere af hendes projekter fra bogen Filligree, sjove og lækre projekter, hvor strik og hækling går op i en højere enhed. Derfor er der heller intet strik, der bliver færdigt her, for jeg bliver ved at slå op til nye projekter. Jeg går og venter på en meddelelse som kan være god eller dårlig og strik hjælper jo som bekendt på alt! En af de modeller jeg faldt for, er den lille cardigan nedenfor - en af mange søde retro-modeller i bogen. Så gør det heller ikke noget, at pigen på billedet har nøjagtig samme udtryk som Lillefrø, når hun har bestemt sig for noget ;-)


Da jeg kikkede rundt på hylderne i Garnudsalg til den sidste strikkecafe, fik jeg øje på højlandsulden i den chunky udgave og selvom garnet har en anelse længere løbelængde end Rowan Felted Tweed kunne jeg simpelthen ikke stå for farven. Helt perfekt til den smukke trøje. Og så er det en kvalitet, jeg endnu ikke har prøvet. Jeg kunne sagtens vælge at strikke med 2 tråde af den tynde højlandsuld, men det er nu noget ganske særligt indimellem at strikke med bare 1 tyk tråd, så jeg håber, den kraftigere kvalitet stadig vil være på hylderne fremover!


Jeg er vild med garnet og jeg kunne slet ikke lægge projektet fra mig igen, da jeg først gik i gang - den er så sjov og hyggelig at strikke og garnet passer perfekt til. Og jeg, der havde lagt uldprojekterne til side for at gå i gang med bomuldsprojekterne - ha! Nå, men der er som nævnt gang i lidt af det hele og jeg er trods alt kommet til ærmerne på en Kim Hargreaves model i bambus-viscose :-) En anden model fra min nye bog som jeg også er aldeles vild med er denne:


Jeg har virkelig nydt at være med til strikkecafé i Garnudsalg. Det vigtigste er det gode selskab, alle de mange glade og strikkende kvinder med endeløse rækker af projekter på pindene. Kvinder, der altid gerne vil tale om det, de laver og dele erfaringer med andre :-) En anden ting, der gør det til noget særligt er, at man sidder midt mellem alt garnet og kan lade øjnene glide rundt, indtil de falder til ro på det, der uvægerligt SKAL med hjem - meget dyrt i længden, ja - men der er så meget glæde i de investeringer og så får man jo de penge refunderet, man har betalt for at være med - også selvom man drikker både kaffe og spiser kage, det kalder jeg da ualmindeligt god service :-) Og hvis det ikke skulle belønnes at være så myreflittig på pindene, så ved jeg ikke :-)

 
Næsten lige så flittig som Gærdesmutten, der har besluttet sig for at bygge sin fantastiske rede med tag i mine hængende stedmoderblomster. Han bærer troligt sin vægt mange, mange gange og har været i gang fra tidlig morgen til sen aften i mange dage. Og så bygger han endda flere! Hunnen vælger ham nemlig ud fra hvor mange og hvor fine reder han har bygget ;-)

Tak for alle kommentarerne til min sommerkjole :-) Ha en dejlig søndag aften derude :-)