18. juli 2011

Birthe Sahls knapper

Birthe Sahl har haft keramisk værksted i Halvrimmen i godt 35 år. I begyndelsen lavede hun skåle, potter og pander, men nu koncentrerer hun sig næsten udelukkende om knapper, sjalsnåle og smykker. Jeg vil hellere lave 1000 knapper end 10 krus, for det er meget sjovere, siger hun selv.


Butikken er virkelig et besøg værd - der er knapper og smykker OVERALT og det må være næsten umuligt at gå tomhændet hjem, for Birthe Sahl laver knapper i så stort et udvalg af farver, at der kan findes nogle til enhver striktrøje ;-) Her er jeg ved at finde knapper til Irene, nogle af dem jeg købte var stadig varme og kom lige fra ovnen.


Sammenligningen med en slikbutik er nærliggende


Dette er ikke marshmellows, men "perler" der skal glaseres til halskæder


Både søn og svigerdatter og naturligvis min altid trofaste fotograf ;-) var med og jagten på de rigtige knapper var intens.

Og for lige at betone hvor fokuseret jeg var - denne skulptur lagde jeg først mærke til, da jeg så billederne efterfølgende ;-)


Her et par eksempler på "frisk-fra-ovn":Birthe Sahl bor Aalborgvej 18, Halvrimmen, 9460 Brovst. Rigtig god fornøjelse :-)

PS: Birthe Sahls vasketip, hvis knapperne skal vaskes med i maskine - pak dem ind i folie. Jeg vasker alt mit strik på uld skånevask og har aldrig været ude for, at knapperne er gået i stykker, men det siger sig selv, at keramikken kan klaske sammen med vaskemaskinetromlen, så vær forsigtig!