16. maj 2009

Jean Moss: Hug

Jeg har længe fulgt den unge Jen og hendes bestræbelser på at stable en webshop på benene. Hun har knoklet løs i flere år og resultatet er blevet rigtig, rigtig godt. Forretningsformen er venlig og uhøjtidelig. Hvis du ikke allerede kender Fyberspates, så er det på tide, du får udvidet din horisont. Masser af fantastisk lækkert garn - meget af det håndfarvet i de mest fantastiske farver.

Jeg forelskede mig i Scrumptious som er halv silke, halv uld i "DK weight" svarende til pinde 4,5. Det passede perfekt til endnu et af mine Jean Moss projekter. Jeg bestilte dette vidunderlige garn:

Men Jen havde netop fået en "pakke-assistent", så jeg fik leveret dette i stedet:
Det hele er stadig lidt på nybyggerstadiet hos Jen, hvilket jeg kun synes er en ekstra charme og der var åbenbart sket en forbytning af etiketter på garnet. Selvom det ikke var den rigtige farve, kunne jeg simpelthen ikke bære at returnere garnet, for det er så pokkers lækkert. Og dén røde herover, er jo også fantastisk smuk :-) Jeg skrev en mail til Jen og bad hende sende mig det rigtige garn med rabat :-) og det gjorde hun fluks med en stor undskyldning. Hun har hver gang sendt garnet samme dag som det er bestilt og så tager det præcis 8 dage fra England.

Men lad mig nu præsentere mit 3. Jean Moss projekt: Hug. Jeg går med alt det, jeg strikker, men denne her, tror jeg, bliver siddende på mig hele sommeren! Hug skal iøvrigt luftes til uldfestivallen i Saltum senere i dag.
Jeg har undladt at lave picot-kant langs forstykkerne, fordi jeg synes "lacy cable" er kant nok i sig selv. Måske kalder Jean Moss snoningen for "lacy" fordi man kun snor på hver 6. pind. Måske ombestemmer jeg mig senere, men jeg tror ikke, der skal være picot-afslutning på min Hug.

Denne farveblanding af klare røde farver er nok ikke for de mere sarte sjæle. Den smittede af, da jeg strikkede. Den slags hverken skræmmer eller irriterer mig, det kan nogle gange være prisen for et mere specielt eller håndlavet produkt. Men jeg har givet den en vask i maskine på HELT KOLDT uldprogram og al overskudsfarve er tilsyndeladende ude.


Nu vil jeg tage Hug på til uldfestival - det ser ud til regn - men det kan ikke stoppe en ægte strikkeheks :-) Måske møder jeg nogle af jer?

FaktaBoks
Design: Jean Moss: Hug fra Artesano Hummingbird Alpaca Booklet
Garn: Scrumptious- 55% Merinould, 45% silke anvendt 400 g
Farve: Mixed Reds - 6TM806
Købt hos: Fyberspates
Pinde: 4,5
Str: Xsmall - fordi garnet er lidt tykkere end Artesano Hummingbird og jeg har strikket på p. 4,5 i stedet for 4
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Garnet smitter af, indtil det bliver vasket.