12. april 2014

Den første sommerkjole

Igen er jeg vendt tilbage til en model, jeg har lavet før. Karen Noes Lady Love. En kjole, der er sjov at strikke og så er den fuldstændig vidunderlig at have på, når man strikker den i originalgarnet. Den første gik til min svigerdatter, men denne er til mig selv :-) Den første blev indkøbt på den Fanøfestival, hvor Irene havde inviteret i sommerhus og modellen vækker derfor helt særlige minder.


Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Jeg er fuldstændig vild med Karen Noes garner. Denne er ligesom sidst strikket i Rustik - en blanding af bomuld og silke, der fåes i de mest fantastiske farver. Ho-strik har ofte suverænt gode tilbud (her taler vi ofte 20-25%) på mange af de rigtigt gode garner (også Isager o.a.) og så er det med at slå til - så jeg købte resten af den lyse blå, da jeg havde chancen. En af sommerens ture skal helt sikkert gå til de kanter, så jeg kan besøge butikken.


Rustik kan dog være lidt irriterende, fordi trådene splitter, men det opvejes 100% af det lækre, færdige strik. Her, hvor det er strikket på en lidt stor pind og bliver løst og luftigt, findes der ikke bedre at have på om sommeren. Se min Juliekjole for et eksempel på en model strikket mere fast med Rustik -
Den turkis(grønne) jeg bruger til striber og bobler er dog ikke rustik, men en rest af bomuld/hør blandingen Allino fra BC Garn.


Jeg har stadig rester fra min svigerdatters Lady Love, så hvad er mere nærliggende end at kaste sig over en lille tumlinge-model til Lillefrø? Den er allerede godt på vej og jeg tror den bliver aldeles bedårende :-)

Den stribede alpacasweater er pausestrik og bevæger sig stille og roligt fremad - den var bl.a. med i forårets sidste strikkecafe i Hønsestrik i Aalborg. Der blev kræset for os den sidste gang med kage (som jeg kun spiste 3 stykker af, for jeg får jo ellers aldrig kage og der var 3 forskellige slags! og jeg løber jo mange km hver uge ;-)). Jeg synes nu sagtens vi kunne være fortsat med en enkelt strikkecafe mere i maj måned også, for det har været rigtig hyggeligt.

Jeg har ikke påskeferie endnu, men jeg glæder mig til en stille og rolig weekend i haven og naturligvis et par pinde i pauserne.

Ha en rigtig dejlig weekend derude :-)

Faktaboks:
Design: Karen Noe: Lady Love
Garn: Rustik naturgarn, 58% Bourettesilke og 42% merceriseret bomuld fra Karen Noe og 1 enkelt nøgle Allino 50% hør, 50% bomuld fra BC Garn
Garn fra lager: Joh, det har da ligget der i nogle måneder
Anvendt: ca. 312 g ;-) og 50 g Allino - det er aldrig lykkedes mig at bruge lige så meget garn som Karen Noe foreslår i opskriften.
Farve: Ensian nr. 08 og fv 34 (Allino)
Købt hos: Hostrik og Bettekun
Pinde: 3,5
Str.Small
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger:  Ligesom på den første har jeg lavet smallere kuppel på ærmerne, så jeg er sikker på, at de ikke bliver "puffede".
Den er ikke for begyndere - selvom det er en velskrevet opskrift, er der et par steder, hvor det kræver erfaring at vide, hvordan man kommer videre.Den er strikket på langs fra side til side, man begynder under det ene ærme. Vendestrikpinde i nederdelen giver den lidt ballonagtige facon.