22. marts 2010

At tage til messe

.... virker direkte opkvikkende, når man ikke har sovet hele natten, dét kan jeg nu skrive under på :-)

Weekenden startede med, at vi tog til Fredericia for at hjælpe min svigerfar med at flytte ind i hans nye lejlighed og natten igennem på en lettere ubekvem sovesofa, der var for lille til to, var der højtråbende forbipasserende, biler, der kørte race gennem gaden og henad morgenstunden mågeskrig, der gik gennem marv og ben. Hvad gør en klog kvinde så? Hun tager til messe med nogle af de gæveste kvinder, man kan tænke sig i sikker forvisning om, at de kan holde hende vågen!


Birgitte var desværre lige smuttet for at købe? endnu? et projekt ;-) Gitte skriver så udmærket om forplejningen, jeg vil bare lige sige, at det ikke er hver dag, jeg får de lækreste boller med laks pakket ind i papir med garnsløjfer omkring ;-) Jeg behøver heller ikke fortælle, at det faktisk er hårdt at slæbe rundt på 5 kg frugt en hel dag, hvor folk hele tiden er for mætte til at spise noget af det ;-)

Flotte udstillinger var der alle vegne. Om jeg begriber, hvordan filtede figurer kan få så meget udtryk! Birgitte Krag Hansens udstilling var absolut fantastisk. Smuk, gribende, men også lidt uhyggelig!Skulpturel strik fra Duodo (to norske strikdesignere) var også meget iøjnefaldende - her et eksempel.

  
Blev der købt noget? Jo da. Nogle mere end andre. Nogle nøjedes med 3 nøgler garn, vel at mærke 3 nøgler á 10 g. Jeg fik endelig købt et Christel Seyfarth kit - Nomadevest & Pagodehat - som jeg første gang, fik øje på hos Nørklekonen. Du kan svagt skimte den mellem de to hold damer.


Derudover var det Bente Rønbergs stand, der vakte mest begejstring hos mig - jeg kunne ha´ købt et par kjoler, se bla. hos Gitte, men gjorde det ikke. I stedet købte jeg opskrift og garn til denne trøje. Det er den brun/sorte med orange. Orange har jeg naturligvis udskiftet med en stærk turkis :-)


Apropos stærk turkis, kom vi forbi Karen Noes blomstertunika, strikket op i netop den farve. Kun ren og skær selvbeherskelse forhindrede mig i at købe den, for som jeg sagde til mig selv - du kan jo altid købe den over nettet :-)

Mødte jeg andre bloggere? Måske, men kun to, jeg kunne genkende. Vi var naturligvis på Garnitures stand, hvor vi hilste på Yt. Jeg tog to billeder, men de blev så dårlige, at de kun vil virke som dårlig reklame og det ville være uretfærdigt, for Garniture havde sådan en fin stand. Det skal jeg lige love for at Sy & Rens (hvorfor rens??) også havde. Der mødte vi Mandagspigen, der stod midt i de mest fantastiske stoffer, jeg længe har set. Gitte og jeg var rørende enige om, at vi er glade for, at vi ikke også er afhængige af stoffer :-) Hvor var det hyggeligt at hilse på begge kvinder - det mærkelige er jo, at man synes, man kender dem, selvom man aldrig har mødt dem før IRL :-)

Ja, jeg havde ikke spor svært ved at holde mig vågen, men gik dog ud som et lys kl. halv otte i aftes.

Inden weekenden lykkedes det mig, at få frøken Selvdisciplin låst inde i skabet, så jeg lige kunne lave et par Lepidoptera til den samme veninde, der skulle ha´ Drops-vesten. Og da jeg så dem ligge op mod Eng, som jeg jo er godt i gang med, gik det op for mig, at jeg også må lave sådan et par til mig selv. Jeg fik strikket den første på turen til Fredericia, den anden må jeg vist lige lave i aften, medens frk. Selvdisciplin stadig sidder i skabet ;-)


Ha´ en god aften derude :-)

Faktaboks
Design: Lepidoptera - Nanna Gudmand-Høyer
Garn: Rester af Duo, 100 % uld og Online supersocke 100, 50% merino, 25% bambus, 25% polyamid
Garn fra lager: Ja
Anvendt:ca 35 g, ca. 20 g duo og 15 g Online
Farve: Bundfarve Petrol/Blå - Duo nr. 390414 , multifarvet Online supersocke 100, farve 1215
Købt hos: Designværkstedet og Markno
Pinde: Addi lace nr. 2,5
Str. One size
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg kan nu konstatere, at de bliver allerfinest, når det multifarvede garn har korte farveforløb som på disse og de første Lepidoptera med Indiecita Alpaca i farven forår.
Løbelængde: Duo 540 m pr. 100g og Online 420 m pr. 100g
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 171 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 7994 m
Anvendt garn i år: 2kg og 351 g