6. marts 2010

Nummer 117-3 og et par ustyrlige frøkener

Denne gang klipper jeg  en hæl og hugger en tå for at få det til at passe! Jeg har været syg og har ikke haft min sædvanlige energi, men endelig er den næste vest færdig og min vestemåned har tjent sit formål, nemlig at få mig i gang med at lave disse, små, nyttige klædningsstykker, der jo nogle gange er mere anvendelige end en hel trøje :-) Jeg har stadig et par veste på pindene, nemlig Ivy Leage og en Tøffelcape, men mere om det, når jeg skal fortælle jer om frøknerne Skabertrang og Selvdisciplin!


Jeg er betaget af modeller, der blander strik og hækling. De er underholdende at lave og det samlede udtryk kan blive særdeles interessant. Alligevel har jeg ikke været særlig begejstret for at lave vesten her, jeg har været meget mistroisk undervejs i processen, for jeg syntes ærlig talt formen så lidt for interessant ud. Men, men, det endte jo godt altsammen.


Selvom jeg har haft vestemåned er det lykkedes frk. Skabertrang at få rigtig, rigtig mange projekter på pindene. Hun er sådan en tilbagelænet personlighed, der lider af sygdommen startitis (ret almindelig lidelse blandt strikkere, opdaget af Britt) og kaster om sig med både garn og opskrifter. Hun er en: Skal vi ikke begynde på ... og ja, vi MÅ også lave den der.... og egentlig vil det være synd, hvis vi ikke også går i gang med den der...person. Nogle af jer, kender hende rigtig godt ;-) Inden man får set sig om, har hun lagt 25 opskrifter frem og hevet garnet ud af lageret eller indkøbt nyt - igen. Og selvfølgelig er der også slået op og strikket lidt på både det ene og det andet. Ak ja, men hun er nu engang så sjov at være i selskab med. Her lidt eksempler på, hvad hun har hjulpet mig med at få på pindene:

Kim Hargreaves vidunderskønne, lille delikate Glee (ja, ja, jeg ved det, den er oldgammel, helt tilbage fra Nectar, så det er vel på tide, jeg strikker den). Cardigan med skød. Strikkes i den skønne merino fra Lisbeth Klode på Fur.


Charm - en lidt mere rå sag i retstrik, også fra Kim Hargreaves (trods alt en nyere model fra Amber ;-)) Hele ryggen er såmænd blevet færdig! Strikkes i den jævne Hifa uld, hvis grove tråd passer perfekt til modellen.


Og så er der vidunderlige Victoria fra Hanne Falkenberg. Et godt stykke af kraven, har vi snuppet, frøkenen og jeg - her bruges naturligvis HF´s blandingsgarn i uld/bomuld.


Og jeg må ikke glemme lacy Bactus og den kjole, jeg utrætteligt forsøger at designe med frøkenen i øret. Bactus i Noro og kjole i Junik.


Eller den underskønne Eng (Annette Danielsen, naturligvis) her strikket med den dejlige Filcolana lammeuld, som efterhånden er blevet min gode basisuld og som jeg med fornøjelse køber her og så en enkelt tråd Kid mohair i en fantastisk sommerhimmel-farveOg der er jo stadig Ivy Leage som kræver koncentration og derfor ikke bliver til så meget, så hurtigt. Jeg skal jo også være social indimellem :-)


Selvfølgelig er der også strømperne som ikke får den store opmærksomhed, men jeg strikker stadig toe-up og two-at-a-time efter Knitting More Circles Around Socks og kommer aldrig tilbage til strømpepindene.


Og naturligvis marts måneds bidrag til julegaveknitalong :-)


Og tilsidst den lille Tøffelcape, som Irene mindede frk. Skabertrang om, at hun MÅTTE lave.


Efter et stykke tid i dette vidunderlige, tilbagelænede strikkeparadis i selskab med frk. Skabertrang og det ene nye projekt efter det andet, er der noget, som begynder at nage!

Det starter som sådan en lille gnaven i uldnøglerne, der ligger spredt overalt. Det foregår altid på den måde, at jeg forsøger at ignorere det, men så begynder det at banke på. Og jeg ved, at hvis jeg løfter blikket og kikker ud af vinduet, så vil jeg se frøken Selvdisciplin trykke sin spidse næse mod ruden. Jeg fortsætter ihærdigt et stykke tid endnu, men kommer altid til at se op tilsidst, kun for at se det triumferende grin på frøkenens ansigt: Åh jo, du er nødt til at lukke mig ind, tiden er kommet :-)

Når hun kommer ind, ser hun sig forfærdet om i stuen, hvor der ligger projekter spredt overalt, så går hun ind i mit arbejdsværelse og ryster på hovedet og så kommer det, dét, der får mig til at ryste i bukserne: Det her går ikke længere, det er tid til at AFSLUTTE! Ingen nye projekter, vi er nødt til at komme til bunds i det her og jeg foreslår du starter fra en ende af. Hun er hård og hun helmer ikke, før det er gjort. Og ved I hvad? Hun er lige kommet på besøg!

Men hvor er jeg glad og taknemmelig for, at jeg kender dem begge - for det dur ikke, uden hverken den ene eller den anden :-)

Rigtig god weekend!

Faktaboks
Design: Drops, nr. 117 - 3
Garn: Duo, 100% lammeuld
Garn fra lager: Ja, resterne fra Cumulus
Anvendt: 140 g
Farve: Petrol/Blå - Duo nr. 390414
Købt hos: Designværkstedet, Aalborg
Pinde: Addi click nr. 4,5 og hæklenål nr. 4,5
Str. S/M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Vesten er strikket med to tråde, men de hæklede indsatser er hæklet med tre tråde, for at få målene til at passe.
Løbelængde: 100 g 540 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 756 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 6723 m
Anvendt garn i år: 1kg og 960