1. november 2015

Lange Abelone

Da jeg hev Abelone op af kisten i mandags manglede der 25 cm i længden, to ærmer og en forkant, så det var jo bare om at komme i gang. Nu har vi været sammen i et par dage og jeg kan kun sige, at jeg er meget glad for bekendtskabet :-)


Abelone er en rigtig hyggecardigan med afslappet pasform, klassisk top-down model og dermed tung at manøvrere med tilsidst, men til gengæld kun 4 tråde at hæfte, når man strikker fra en hel cone. Det er vi nogle, der forstår at sætte pris på fra tid til anden ;-)

Jeg har strikket i en skøn, tyk silkeuld fra Garnudsalg og resultatet er blevet super behageligt at have på - den varmer, men ikke for meget! Selvom den er tung - 700 g - har den ikke trukket sig længere her på 3. dagen i brug - så den holder faconen fint. Desværre er garnet en udgået kvalitet og det er jo ærgerligt, når jeg lige er blevet så glad for den ;-)


Det er første gang, jeg strikker efter en opskrift fra Garnudsalg og jeg kan kun rose den - gennemarbejdet og med løsningsforslag til forskellige variationer af modellen og forslag til forskellige kanter med flere eller færre knaphuller.


Jeg har valgt at strikke forkant og halskant ud i ét med 1 enkelt knaphul. Knappen er det smukkeste hjerte fra Birthe Sahl.



Endnu et projekt er taget op af kisten - den store vamsede Pickles cardigan som jeg strikker i en helt ren mohair (den blå kontrast dog 3 tråde silkemohair). Den bliver vanvittig lækker og måske et must i den meget kolde vinter som nogle har spået venter forude.


Derudover er jeg startet på Pæon til min svigerdatter - den strikker jeg i originalgarnet - Isager Highland Wool. På den måde kan jeg veksle mellem et projekt på tykke pinde og tynde pinde (dét kunne jeg også ved at tage endnu et projekt op af kisten, men min svigerdatter kan jo ikke vente på den trøje for evigt, vel? ;-))

Ha en rigtig dejlig søndag aften derude :-)

Faktaboks
Design: For Garnudsalg - Sanne Fjalland: Abelone
Garn: Tyk silkeuld  - ca. 75% uld, 25% silke??
Garn fra lager: Det har lagret i hvert fald 2 år - måske snarere 3 ;-)
Anvendt: 700 g
Farve: Turkis
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 5 & 5,5
Str. Begyndte med M, men tog kun ud til S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har lavet færre udtagninger end i opskriften