1. juli 2011

FERIE med Lily og sokkerne

Forjættende ferie - virkelig tiltrængt efter den sidste lange periodes hårde arbejde og forandringer - nu er den her - 4 lange uger vinker forude. Nej, hvor skal de nydes. Vi skal løbe, vandre, padle og - om vejrguderne er en smule med os - dase i den nyindkøbte hængekøje. Hvorfor skriver jeg nu om det igen? Jeg beklager virkelig, til jer der nåede at kommentere på mit sidste indlæg, men jeg var nødt til at fjerne det. Forklaring følger på et tidspunkt!

Nå, men på denne kølige og blæsende 1. feriedag har jeg klædt mig godt på! Og hermed er jeg nået til Kim Hargreaves odysséens afsnit 4 ;-)


Først sokkerne, der selvfølgelig ikke er designet af KH - jeg kender ikke til, at hun nogensinde har designet et par sokker, men det kan være der er nogen derude, der kan belære mig? Sokkerne er strikket i Mini Mochi som efter min mening er noget af det lækreste strømpegarn overhovedet og så er de lange, farveforløb fantastisk smukke. Prøv at se farveeksempler her.

Lily er en helt enkel og særdeles velsiddende (men det er jo også Kim Hargreaves ;-)) bolero som jeg i denne udgave har strikket i bomuld. Lur mig - om den ikke også kommer i uld ;-) Det er en model, der er med i mange af KH´s bøger i forskellige varianter - hun ynder jo at udforske grænserne for en model, den ene gang efter den anden. Det er altid interessant at se, hvordan hun med ganske små variationer og forandringer kan ændre en models udtryk.


Her i uvasket og lettere medtaget tilstand. Jeg kunne slet ikke vente med at tage den på til den var blevet vasket ;-) Forkanten har jeg strikket på - ligesom en sjalskant - i stedet for at sy den på som det er foreslået i opskriften - det gør det unægteligt noget nemmere at styre længden på den. Som sædvanlig er den retstrikkede kant udstyret med strikkede picot´er - en detalje som KH bruger igen og igen. De giver sådan en flot bølget kant.


Jeg er ret sikker på, at jeg nok også får strikket en pind eller to de næste uger, så mon ikke der kommer et ferieindlæg i ny og næ? Ligesom jeg selvfølgelig også vil forsøge at følge med hos jer :-)


Og med dette billede af mine Astrid Lindgren roser, der år efter år præsterer en fuldstændig overdådig blomstring, vil jeg ønske jer alle en rigtig god ferie :-)


PS: Denne gang er det altså med vilje, at der ikke er knaphul ;-)


Faktaboks
Design: Kim Hargreaves: Lily fra bogen Misty
Garn: Jo Sharp, 100% bomuld. Super lækkert at strikke med, det bliver ikke sidste gang!
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 262 g
Farve: Azul, nr. 258
Købt hos: 123knit.com
Pinde: 4,5
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Ekstremt hurtig og let at strikke
Løbelængde: 100g = 200 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 524 m + 360 m (sokker)
Forbrug i løbende m ialt i år: 10102 m - 10462 inkl. sokker
Anvendt garn i år: 3 kg og 185 g - 3 kg og 285 g inkl. sokker


Faktaboks for strømper
Design: Eget design, strikket to på én gang fra tåen og op - udtagninger er lavet efterhånden som det har været nødvendigt - har prøvet strømperne rigtig mange gange undervejs. Garnet er brugt til sidste stump :-)
Garn: Crystal Palace Yarns - Mini Mochi - farve: Neptune Rainbow 108