24. juli 2013

Dejlige lade feriedage og en enkelt No8

En af mine foretrukne måder at tilbringe ferien på er i min kano. Måske det eneste sted, hvor jeg aldrig tænker, men bare er - bedre bliver en feriedag simpelthen ikke. Nåh jo, det sku lige være sammen med Lillefrø, som vi passer i disse dage, så hun ikke skal i gæstedagpleje - hun kan også i den grad få farmor til at slå hjernen fra ;-)


I øjeblikket leder jeg efter "børnevenligt vand", så Lillefrø kan komme med og Vilsted sø er et godt bud. Jeg ville nok bare kalde det et vandhul, hvis jeg sammenligner med tidligere padleoplevelser, men det siges at være Nordjyllands største sø, der nu er blevet gendannet ved naturopretning og den er ikke særlig dyb, kræver stort set ingen kræfter og er afgjort børnevenlig. Iøvrigt findes der handicapbåde så rullestolsbrugere også kan få fornøjelsen af at komme ud på vandet.

No8 købte jeg opskrift og garn til på Saltum Uldfestival forrige år (jeg kom jo ikke derop i år på grund af eksamenslæsning, øv, øv!) Jeg blev fuldstændig bjergtaget, da jeg så den gule originalmodel hænge der på ginen - et smukt, tætsiddende stykke strik, præcis som jeg foretrækker det. Desværre kan jeg ikke bruge lige den gule farve, men blå kan vel også gå ;-)


Enkelt og helt vidunderligt strikketøj. Jeg er vild med den geilske bomuld/uld som jeg her har afprøvet for første gang. Det er et superlækkert garn at strikke med. Som den skarpe iagttager allerede har bemærket, har jeg lavet ærmer i kjolen i stedet for originalens lille, yndige vingeærme, der ganske enkelt ikke passer til mine muskuløse overarme ;-)


Det mønster kan da fremhæve kurver ;-) Det er enkelt og meditativt at strikke. Dog var jeg noget nervøs for om mine egne kurver ville blive for grundigt fremhævede, for jeg har bare strikket den mindste størrelse uden at tænke over at se ordentligt på opskriften. Den mindste størrelse i dette tilfælde var en xsmall - gulp! Det er jeg i hvert fald ikke.


Men jeg kan få den på og der er også lidt ekstra vidde, så jeg kan konstatere, at størrelserne må være lidt store i det - heldigvis for mig :-) Jeg er ovenud tilfreds og den vil blive brugt rigtig meget.


Håber I nyder det fantastiske vejr. Det har ikke været dårligt vejr en eneste dag i min ferie og det kan jeg ikke huske er sket før :-) Udover at øve sprog med Lillefrø, der nu kan sige "A´det?, baby, bum, bøh, nå, mæh, muh, pruhrr (det er hesten), farvel, Nanna, bo (der betyder sko OG bog ;-)) og kurre som en skovdue" - ikke noget med far eller mor og slet ikke farmor ;-), er jeg gået i gang med at udforske lyseblåt - ikke babyblå, men sådan rigtig klar lys blå a la himmel, men meget mere om det i et senere indlæg.

Tilsidst: Frk. Tina - jeg prøver og prøver, for du har fortjent så mange kommentarer for de fine ting, du laver, men det dur ikke (tror du går glip af rigtig mange kommentarer!). Har også forsøgt at bruge din kontaktformular, men tror ikke du modtager!

FaktaBoks
Design: Geilsk og Vian 2012: No 8
Garn: Geilsk bomuld og uld, 55% lammeuld, 45% bomuld.
Fra lager: Ja, det har jo lagret siden Saltum Uldfestival 2012 ;-)
Anvendt: 250 g
Farve: C17
Købt hos: Bente Geil, Saltum Uldfestival
Pinde: 3
Str: Xsmall, men de er altså store i størrelsen
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg vejede det sidste garn, da jeg havde strikket selve kjolen og delte det i 2 lige store portioner og strikkede derefter ærmerne. Garnet blev brugt til sidste stump.