30. marts 2014

En på alle måder perfekt weekend

..... sluttede med besøg hos Lillefrø - her iklædt seneste kreation, den fine Sommerfugletrøje fra Islandsk Strik.


Den er strikket i superwash-behandlet uld og det er et rigtigt dårligt valg til en trøje, der skal klippes op. Det virker som om garnet er for glat og ikke samler sig sådan som den "rigtige" uld gør, så jeg ved ærlig talt ikke, hvor længe den holder, før tråde begynder at gå op - derfor har jeg heller ikke broderet på denne udgave. Lillefrø må have en ny udgave, hvis den ikke holder, for det er altså en fuldstændig vidunderlig lille trøje.


Jeg bryder mig ikke om det stærke farvebrud, der er i originalmodellen, hvor der skiftes til 3 helt nye farver ved begyndelsen på sommerfuglestykket, derfor har jeg ladet bundfarven følge med hele vejen op og det er jeg svært tilfreds med.

Lørdagen blev tilbragt sammen med Mona på Fiberfestival i Ry, der på bedste vis var ledet og orkestreret af Bodil Munch og Karen Sandager. Vi deltog i Birthe P´s workshop Modulstrik om formiddagen, herunder ses Mona i dyb koncentration i færd med at lodde de matematiske dybder i sammenstrikning af moduler - måske kan I lige ane Birthe P´s fantastisk flotte modulstrikkede trøje ovenfor Mona?


Eftermiddagen blev brug på Bente Geils workshop Faldteknikker. Begge meget spændende og lærerige. Især er jeg glad for, at jeg endelig kom i gang med 1. modul til et tæppe (læs mere nedenfor), men også at jeg fik afprøvet Bente Geils blomstermønstre i praksis, for de kræver altså lidt mere end det almindelige.


Jeg forelskede mig i Birthe P´s trøje Sail to the Moon, men vil først og fremmest bruge ideen med de 8-kantede moduler og de hæklede mellemstykker til et stort hyggetæppe til sofaen - et sådant har været på ønskelisten i mange år, men jeg har ikke kunnet bestemme mig for, hvordan jeg skulle strikke det. Nu tror jeg endelig jeg har fundet ud af, hvordan jeg vil have det og jeg nåede at strikke den første 8-kant ;-)


Der var ikke megen tid mellem workshops, alligevel nåede vi at hilse på Lea og Susanne - hvor var det hyggeligt endelig at træffe jer IRL - jeg kunne nu godt have brugt meget mere tid i selskab med jer, nu hvor vi endelig mødtes :-) Også Hundemoster (sammen med en veninde, jeg desværre ikke ved, hvem er) fik jeg vekslet et par ord med. Altsammen en af de store fornøjelser ved de mange strikketræf rundt omkring.
Pengepungen blev også hevet frem - dog ikke i den grad, jeg havde forventet, for Bente Geil havde ikke nogen stand, ej heller et farvekort med, så jeg blev stadig ikke klogere på, hvilke farver jeg skal strikke Skønhedspletter i. Jeg købte lidt hos Charlotte Tøndering


Og så måtte jeg også have denne lille fine cykelslangepung, mit navn stod simpelthen på den :-)


Alt i alt en fuldstændig perfekt weekend :-)

Mange nye projekter er på pindene. Sylvia inspirerede mig til at gå i gang med en stribet sweater i Faerytale (helt vidunderlig børstet alpaca) og den er allerede godt på vej, men den bliver ikke færdig på 5 dage ligesom din Sylvia :-)

Fik jeg fortalt at Lillefrøs forældre har købt hus 600 m fra farmor? Fuldstændig totalt priviligeret :-)

FaktaBoks
Design: Vedis Jónsdóttir: Fiórildasloó (har ikke de korrekte islandske bogstaver på mit tastatur)
Garn: Dale - Falke, 100% superwash - ikke det bedste til formålet.
Fra lager: Yep ;-)
Anvendt: 200
Farve: Marine, turkis og råhvid
Købt hos: Garnheksen, Vejle
Pinde: 4,5, hæklenål 3,5
Str: 2 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har undladt broderi og synes egentlig sommerfuglene er fine nok i sig selv. Jeg har ladet bundfarven gå igennem hele trøjen. Skøn, skøn trøje at strikke.