22. oktober 2009

Annette Danielsen: Cumulus

.... eller jeg skulle måske kalde den cumulonimbus, der er en regnvejrssky - farven taget i betragtning:-) Den er et bestillingsarbejde for en veninde og har været særdeles sjov at strikke. Fede snoninger, strikket på kryds og tværs holder én til ilden og den garnblanding, der er anvendt, har været rigtig lækker at strikke med. Her er den i uvasket tilstand. Billederne blev taget i går eftermiddags, hvor der stadig var lidt sol her nordpå.

Kraven kan knappes helt til i halsen og skærme mod de bidende efterårsvinde, hvis der ellers kommer nogle sådanne, klimaforandringer taget i betragtning. Den kan også stå åben for et mere afslappet og knap så varmt look

Det er den 5. Annette Danielsen model jeg strikker i år (fra Strik Naturligvis) og fra nærmest slet ikke at kende noget til hende, fordi småbørnsmodeller ikke lige har været så aktuelle for mig de senere år, kan jeg nu helt og aldeles bekende mig som fan. Hendes designs er genialt tænkt, er sjove at strikke, har fantastisk flot pasform og opskrifterne er utroligt velskrevne. Dog kunne det stadig være en fordel med et diagram eller to i visse af dem! Jeg håber, hun snart er på vej med en ny bog med voksenmodeller, men ellers har jeg jo Regndråber og Frost på tapetet og tænker i garn til både Lange Skygger og Sommerfugl. Heldigvis er der rigeligt at gå i gang med endnu. Jeg kan allerede nu sige, at det er den strikkebog nogensinde, jeg har strikket flest modeller fra.


Min veninde har selv valgt garn og farve. Vi tog på lørdagsshopping i Designværkstedet som jo er Aalborgs strikkebutik - jeg tror efterhånden ikke der er andre tilbage. Jeg har særdeles blandede følelser overfor den butik - den er helt fantastisk lækker at komme ind i, med et bredt udvalg i nogle af de bedste garner og designere, men betjeningen er mildest talt meget varieret, hvad angår serviceniveau og imødekommenhed. Og så synes jeg tillige, at prisniveau´et altid liiiige har fået en tand ekstra. Det er ellers noget af en konkurrenceparameter i disse nettider, hvor jeg, for mit eget vedkommende kan sige, at jeg efterhånden køber det meste af mit garn over nettet og har hele Europa som potentiel legeplads. Og det er jeg jo bestemt ikke alene om. Men det er der nok stadig "forretningsfolk", der ikke har opdaget.


Kraven er dobbelt og kan klare selv den værste polarvinter, er jeg ret sikker på. Veninden er lidt af en frossenpind, så det er lige noget for hende.


Knapperne er sorte metalknapper - også fundet i Designværkstedet.


Jeg er i gang med at lave min egen "sweater" version i tynd silkeuld, simpelthen fordi jeg synes mønsteret er så flot og lækkert at strikke. Nu må vi se, hvor heldigt det falder ud. Der skal jo lige reguleres og regnes en hel del. Dog er de næste færdige projekter nok snarere en kjole og Bagtanker, men nogle gange kan et projekt pludselig "tage over", så rækkefølgen kan du aldrig sætte din lid til her. Kun én ting er sikkert - det hele skal nok blive strikket med stor glæde :-)

FaktaBoks
Design: Annette Danielsen: Cumulus, fra Strik Naturligvis
Garn: Design.club.dk Duo, 100% Merino og Isager Alpaca, 50% Alpaca, 50% uld
Anvendt: 400 g Duo og 200 g Alpaca
Farve: Petrol/Blå - Duo nr. 390414 og Isager Alpaca nr. 023
Købt hos: Designværkstedet, Aalborg
Pinde: 7, Magic Loop ved ærmer
Str: M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg har valgt at strikke med 3 tråde (2 duo, 1 alpaca) mod originalens 5 tråde (1 ÅLJ, der jo er tretrådet, 2 alpaca) for at gøre trøjen lidt lettere. Det har fungeret fint, selvom jeg ikke er gået ned i p str. Jeg har forlænget krop og ærmer med 7 cm i forhold til opskriften - det synes jeg passer sig til sådan en tyk trøje.