24. april 2010

Studier i Pisa

En tung beslutning, der skulle tages, fik mig helt i knæ i denne uge, så der har ikke været det helt store overskud. Jeg er derfor dykket ned i noget velkendt på strikområdet. Jeg kan vel nærmest sige, at jeg har gjort studier udi Pisa, ikke byen, desværre, men vestene. De har tjent som terapi, selvom jeg heller ikke denne gang slap for at rode mig ud i et par ind- og udtagninger på den forkerte side af maskemarkørerne. De der har strikket Pisa ved, at den ikke skal undervurderes. To stk. er det blevet til og den ene ryger i gaveskabet som aprils bidrag til julegaveknitalong. Obs: Det er ikke vesten, der er skæv, men en fotograf i knæ!

Min vestemåned resulterede jo ikke i det helt store, så derfor har jeg længe villet lave nogle flere. Jeg er helt betaget af Pisa, der er usædvanligt velsiddende og anvendelig og så er den skøn at strikke, hvis man har styr på sine maskemarkører. Som den opmærksomme læser ved, har jeg tidligere strikket et eksemplar i lilla, men de to lilla er så forskellige, at der nærmest er tale om to forskellige farver. Næste vesteprojekt er en Cecilia-vest, endnu en fantastisk model fra Else Schjellerup.

Den lilla er strikket i 1 tråd tynd bomuldshør og med 1 tråd af det sidste lilla merino fra Fur.  Så er det blevet brugt til sidste stump :-)

Den turkise er også strikket i 1 tråd bomuldshør, medens den 2. tråd er mohair - en kombination, der giver en fnuglet vest, der næsten kun vejer halvdelen af den lilla. Det samme kan opnås med 1 tynd tråd alpaca.


Det er helt tydeligt at frk. Selvdisciplin er taget på ferie til de varme lande. Jeg sætter i gang med det ene nye projekt efter det andet og lader alle de igangværende ligge. Problemet er, at jeg ingen anelse har om, hvornår hun har tænkt sig at komme hjem igen, så vi lader det bare sejle frk. Skabertrang og jeg ;-) Måske har hun været fanget i en askesky, den gode frk. Selvdisciplin, men jeg kunne nu godt bruge hende til at få færdiggjort Ivy Leage ;-)Måtte lige lave endnu en bestilling hos Lykke, fordi jeg brugte den første turkise sjalsnål til gave. En turkis blev genbestilt sammen med en hvid og så fik jeg den lille turkise sjalspind med ovenikøbet som gave. Tak for det, Lykke, de er så fine, så fine.

Sidste lørdag var jeg til arrangementet Strik i tiden og deltog i workshops med Christel Seyfarth og Annette Danielsen. Mit kamera havde jeg desværre glemt derhjemme, men jeg havde også bare så pokkers travlt med at følge med i det hele.

Jeg lærte ordentlig dobbeltstrik af Annette Danielsen og så lærte jeg om Christels herligt ukomplicerede og usnobbede tilgang til oprulning af de flerfarvede garnnøgler, man skal bruge til hendes værker. Rul 5 til 8 m, skift farve og bind en råbåndsknude og rul videre. Når du strikker, så strikkehæft enderne henover et par masker der hvor farverne skifter. Enklere og mere ukompliceret kan det ikke blive. Har man mere tid, kan man godt sidde og spytsplejse garnet, men jeg ved godt, hvilken metode jeg vælger. Og til skeptikerne, nej et råbåndsknob går ikke op, man har vel været spejder, i hvert fald i et par uger ;-)

Og nu vil jeg ud at løbe i skoven, der er så fuld af smukke anemoner i øjeblikket - rigtig god weekend :-)

Faktaboks
Design: Else Schjellerup for Designclub.dk: Pisa
Garn: Bomuldshør, 50 % bomuld, 50% hør - Mohair, 75% mohair, 25% Polyamid - Merino 100%
Garn fra lager: Ja
Anvendt: Lilla Pisa: 279 g - Turkis Pisa: 155 g
Farve: Lilla og turkis (har ikke farvenumre)
Købt hos: BC garn og merinoen hos Lisbeth Klode i Furø gårdbutik Klode
Pinde: Addi click, nr. 3,5
Str. S/M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Ren terapi, hvis du husker maskemarkørerne
Løbelængde: Bomuldshør: 100 g 570 m, Merino: 100g 500 m, Mohair: 100 g 900 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): Lilla: 1492 m - Turkis: 1139
Forbrug i løbende m ialt i år: 15207 m
Anvendt garn i år: 3kg og 743 g