10. maj 2014

Inspiration udefra

Det er ikke ofte, at jeg strikker en sweater, der "bare" er lige op og ned. Men da jeg så Sylvias "Eventyrgenser" måtte jeg bare i gang. Det er garnet, der gør denne enkle raglan-sweater til noget helt, helt særligt. Det er Faerytale fra Du store Alpakka. Den vejer lige godt 200 g og er dermed fnuglet og perfekt til den daglige aftentur i det blandede majvejr - her i det skønne område Poulstrup Sø - et par km fra min bopæl.


Min yndlingspositur lige for tiden - jeg suger solstråler som et andet firben hver gang, jeg kan komme til det. Jeg vil ikke sige, den var skøn at strikke, for jeg bliver aldrig gode venner med tyndt garn på store pinde, men det var nemt at udholde med tanke på det færdige projekt, der voksede blødt og lækkert mellem fingrene for hver omgang.


Garnet fandt jeg hos Louise Harden med Butikken på Landet. Hun har ikke netbutik, men sender gerne, hvis man lige mailer til hende og det går hurtigt og nemt. Jeg har handlet med hende før og der er altid supergod service.


Bemærk den dramatiske himmel i baggrunden, det er et privilegium at kunne gå tur her om aftenen, når jeg har lukket klinikken.

Forude venter en travl weekend. Lige om lidt går turen til Fredericia, hvor vi skal hjælpe min svigerfar med en flytning og i morgen går turen til Saltum Uldfestival sammen med min svigerdatter og Lillefrø. Så jeg får ikke læst med hos jer før søndag aften, men vi ses :-) Måske også i Saltum?

Ha en dejlig weekend derude og tusind tak for inspiration til dig Sylvia. Du fik mig til at vælge en trøje, jeg ikke normalt ville vælge og den er et af de største hit længe :-) Dejligt at blive tvunget lidt ud af comfortzonen, selvom der stadig er lidt blåt i ;-)

Jeg vil også benytte lejligheden til at byde velkommen til nye læsere - dejligt at der er nogle, der gider læse med :-)

Faktaboks:
Design: Merete Kristiansen med bloggen Nøstesjel
Garn: Faerytale, 100 % børstet Alpaca
Garn fra lager: Nej - købt til formålet
Anvendt: - knap 100 g råhvid nr 701 og ca 125 g lys lavendelblå nr. 705
Farve: se ovenfor
Købt hos: Louise Harden - Butikken på Landet
Pinde: 5 og 6
Str. S/M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger:  Tyndt garn på store pinde - ikke godt. Til gengæld meget hurtig at strikke og et færdigt produkt som er helt fantastisk.