29. juli 2015

Over there

... og her tænker jeg ikke på den anden side af Atlanten, men på den anden side af Bælterne ;-) Der har jeg tilbragt et par skønne dage. Jeg har længe gerne villet besøge både Vibeke og Louise Hardens butik i Roskilde og det ønske blev opfyldt. Louise Harden åbnede endda specielt for mig, selvom hun har ferielukket i juli - dét kalder jeg sandelig service :-)


Her har vi hende i sving bag disken og hun er akkurat lige så glad, venlig og inspirerende som hun ser ud. Hun er så begejstret for det, hun laver og det smitter helt og aldeles - man går derfra med masser af nye ideer i hovedet. Bemærk den smukke sommerbluse Louise har på - et af hendes egne designs - den har jeg lovet mig selv, at jeg skal strikke på et tidspunkt, men denne gang koncentrerede jeg mig om de mere uldne projekter.


Jeg havde lavet research hjemmefra og var ude efter Louises egne designs, der ofte både er feminine og elegante. Frakken ovenfor fik jeg beset nærmere og prøvet på - den skal snart på pindene i en for mig noget usædvanlig farve :-) Nedenfor et par andre eksempler på Louises designs og stemningsbilleder fra den mere end lækre butik.


Louises butik er spækket med lækre garnkvaliteter, herunder en del Karen Noe. Jeg kunne sagtens være gået amok, men holdt mig til de modeller, der skal strikkes :-) Dem får du nok at se efterhånden som de bliver til :-) Bemærk venligst, hvor behændigt jeg kom udenom, hvad der blev købt, he, he :-) Jeg fik dejlige skatte med hjem :-)


Vibeke og jeg mødtes i Louises butik og jeg kan vist godt røbe, at ingen af os gik tomhændede derfra ;-) Den dejlige dag fortsatte hjemme hos Vibeke, hvor jeg havde så travlt med at være tilstede, at jeg fuldstændig glemte at tage billeder, så I får bare lidt flere fra butikken. Vibeke fik heldigvis taget nogle som hun præsenterer her. Jeg mødte Inger, Emra og Marianne - alle dedikerede strikkere og det var en virkelig dejlig oplevelse. Inger havde den smukkeste Hokkaido på - strikket op i Linea hør fra Karen Noe. Hvis jeg skal lave den model, bliver det helt sikkert i det garn, for den var usædvanligt flot og meget, meget lækker! Den kan ses på et af Vibekes billeder.          


I Vibeke har jeg fundet en slags soulmate, hvad angår igangværende projekter. Inden vi tog hjem, viste hun dem lykkeligt frem - fra både lager, fjernlager og det aller yderste lager ;-) og tro mig, hun har gang i akkurat lige så meget som mig  - her behøver jeg ikke røbe noget specifikt antal :-) Det er ikke så tit, jeg møder sådan en strikker, så jeg boblede helt, da jeg gik derfra :-)

Endnu et Louise Harden design 
Jeg mødte også Vibekes lille hvalp Pepe, der virker til at have en forkærlighed for at bide i strikkede kjoler ;-) så der ligger et hårdt træningsarbejde forude - vi ved jo, at Vibeke i øjeblikket strikker en kjole om måneden ;-)  Han var dog alligevel noget af det kæreste - nuttethedsfaktoren ved sådan en hvalp er meget svær at ignorere  :-)

Ferien går langsomt på hæld, den har været fyldt med gode og dejlige oplevelser og er som sådan godt brugt :-) Nu venter hverdagen og det er slet ikke så tosset endda. Til sidst vil jeg takke for alle jeres søde kommentarer til mit påfuglesjal - jeg håber, at I der skriver, at I gerne vil lave det, kommer i gang, for det er slet ikke så vanskeligt eller omfattende som det ser ud. Nu vil jeg nyde det sidste af ferien - og glædes over, at det kan lykkes at strikke en cardigan på turen til og fra Sjælland og så lidt hos Vibeke og på hotellet - godt nok på en pind 6, men det er da alligevel meget godt gået :-) Strikket i lækkert garn fra Karen Noe - købt af Gitte, da jeg besøgte hende til vores traditionsrige sommerstrik :-)