2. januar 2009

Lace and Cables

.... "Cables and lace. However you pair the two, you´re bound to come up with a winning combination."...

Jeg kunne ikke ha´ sagt det bedre selv, men med de ord blev jeg motiveret til at genoptage arbejdet med Katharine Hepburn Cardigan og er nu snart færdig med ryggen. Jeg er vild med mønsteret, jeg er vild med den stilige 50´er cardigan og jeg er vild med farverne i det håndindfarvede garn fra Marianne Svit - de skønneste blå nuancer med tvist fra petrol og turkis.

Det er sådan set 2. gang jeg strikker ryggen, ikke fordi den er vanskelig, MEN den består af en bredere lacerapport midt på ryggen og de små snoninger vender hver sin vej på hver side af midten. Der kan jeg godt indimellem sidde og sove og vende et par snoninger forkert. Men nu er der styr på sagerne - har kun gjort det en enkelt gang siden :-)

Den kommer til at tage sin tid, for jeg strikker på p. 2,5, men den er rigtig hyggelig at sidde med. Og så er der noget forårs/sommeragtigt over den, så jeg kan sidde her og glæde mig til al det, der er i vente.

Som det er nævnt i tidligere indlæg stammer Katharina Hepburn Cardigan fra bogen Lace Style, redigeret af Pam Allen og Ann Budd og det er faktisk én af de mange strikkebøger, jeg købte i 2008 som jeg har brugt en del og der er stadig mange opskrifter, jeg skal fordybe mig i, henover de næste måneder, der er bl.a. en skøn Norah Gaughan bluse, der SKAL prøves. Indtil videre har jeg strikket: Tailored Scallops, Floral Lace Anklets, Never Wimpy Wimple og nu KH Cardigan herfra, så den bog, er et godt køb.

Jeg har besluttet at bruge
Britts Cashmere-O-Meter metode til at bringe lidt sport ind i garnkøbene. Mine regler er en anelse "hårdere", da de også omhandler bøger og opskrifter. Ellers er de simpelthen tyvstjålet fra Britt:


  1. Når jeg bruger garn OG OPSKRIFT fra lager "sættes der ind" på kontoen. 50 gram brugt er 2,5% på kontoen.
  2. Når saldoen igen er på 100% (= 2000 gram garn brugt) kan der købes luksusgarn til et voksenprojekt (eller 1-2 børneprojekter) samt en opskrift.
  3. Skulle jeg falde for et usædvanligt godt tilbud så er køb tilladt, men der trækkes fra saldoen - gram for gram (og det er skam en alvorlig straf).
  4. Gaver tæller naturligvis ikke negativt.
Det er altid spændende at konkurrere lidt med sig selv - det skal nok blive sjovt :-)

Ellers er jeg bare glad for, at det er blevet januar, lyset vender tilbage og der er så meget i vente i det nye år. Se bare, hvordan det så ud fra toppen af Aalborg i dag, da min mand og jeg var ude at gå tur.