30. april 2016

Aprils sjal og sokker

Bente Geils Skulderblad er endnu et af de sjaler, der har stået på ønskelisten meget længe og jeg kan med det samme sige, at det tegner til at bliver storfavorit :-) Jeg tog det på allerede inden hæftning og vask og havde meget svært ved at lægge det fra mig igen ;-)


Det er designet som de gamle bindesjaler - "de arbejdende kvinders sjaler" - dem, der skulle varme og holde lungebetændelsen fra døren samtidig med de ikke kom i vejen gennem dagens hårde slid. Nøjagtig som de fine fruer kunne man ønske sig lidt pynt og det blev ofte lagt i borterne som strikkes først, hvor den øvrige del af sjalet ofte er strikket i ret. I Bente Geils version er der en fin bladbort i hver side og på vanlig geilsk vis er der en finurlig detalje i spidsen, hvor borterne strikkes sammen i et fint blad.


Sjalet er let at regulere i størrelsen - både bredde og højde. Borterne kan let kortes af og dermed ændres sjalets bredde og med vendestrikpinde i selve sjalet kan man også nemt regulere højden. Jeg har strikket helt efter opskriften.


Jeg er virkelig vild med tweedgarnet, men synes det kommer mere til sin ret, når man strikker glat, så derfor har jeg dog valgt at strikke selve sjalet i glatstrikning, hvor der i opskriften foreslåes retstrikning.


Det er i den grad et anvendeligt sjal, der har perfekt størrelse og form og jeg kan ikke undgå at komme til at lave nogle flere. Faktisk må jeg lægge bånd på mig selv for ikke omgående at bestille noget nyt tweed. Det findes i de mest fantastiske farver. Heldigvis har jeg en Overtræk liggende, der snart skal strikkes :-)


På sokkefronten har jeg valgt et par som jeg har strikket tidligere i multifarvet garn, men jeg ville så gerne se mønsteret strikket op i ensfarvet garn. Det blev det sådan set ikke meget pænere af, men nu er det så afprøvet. Da Vibeke var på dejligt besøg i Bededagsferien og viste mig sine aprilsokker var jeg helt solgt - jeg må lægge mig mere i selen med sokkerne fremover og lade være med hele tiden at springe over, hvor gærdet er lavest, he he. Stærkt inspireret af Vibeke har jeg nu allieret mig med bogen Sockupied - og den er en skatkiste af lækre sokker, nye teknikker og detailinstruktioner i det ene og det andet.


Udover en helt perfekt dag sammen med Vibeke, blev bededagsferien brugt sammen med Lillefrø og Stumpen og deres forældre. Vi besøgte Rubjerg Knude Fyr som nu er restaureret, så du kan komme op i det - inden det for evigt synker i havet!


Det var en fantastisk oplevelse som jeg stærkt kan anbefale. Turen op er såmænd kun på 100 trin - eneste problem er, at trappen er lavet af trådnet - ikke noget for folk med højdeskræk ;-)


Tak for alle kommentarerne til Louises Cape :-) Ha en rigtig dejlig weekend derude - mon det lunefulde aprilsvejr fortsætter? Så er det godt, vi har vores strikketøj :-) Her blæser det i hvert fald stadig ;-)


Faktaboks
Sjal:
Design: Bente Geil: Skulderblad
Garn: Geilsk Tweed, 100% uld
Garn fra lager: Overhovedet ikke - købt til formålet og strikket med det samme ;-)
Anvendt: 160 g - jeg tog kun lige hul på nøgle 4 - der var 5 nøgler med kittet.
Farve: T13 (lyseblå)
Købt hos: Bente Geil
Pinde: 4
Str. One size
Bemærkninger: Jeg elsker det. Både at strikke det og bruge det :-)

Sokker:
Design: Antje Gillingham: Knitting More Circles around Socks: Wondrous Cable Tree
Garn: Sock it
Garn fra lager: Købt til formålet
Anvendt: ca 70 g
Farve: Lilla
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 2,5
Str. 37
Bemærkninger: Sokkerne er strikket 2-på-én-gang på mine gamle Addi Turbo rundpinde. Af en eller anden grund kunne jeg ikke strikke jævnt i garnet og er lige nu ved at afprøve med Knit Pro strømpepinde.