14. april 2015

Og her går vi så

....."vi par piger" - i vores "svensker-trøjer". Udtrykket er Lillefrøs, der på den mest indtagende måde kan spørge: "Skal vi par piger ikke ha en jordbæris, Farmor" eller "skal vi par piger se lidt Ramasjang" - og selv den hårdeste negl må vel kapitulere ;-)


Lillefrøs top er strikket med udgangspunkt i Isagers: Kejserens nye klæder, hvor jeg har fulgt opskriften og bare fortsat i rib nedover bullen i stedet for at lave hulmønster. Jeg har afsluttet med en fastmaskekant efterfulgt af krebsemasker i hals og ærmer og ladet dem "flæne" lidt så det bliver lidt flæseagtigt. En rigtig god top, der varmer de rigtige steder og Lillefrø er glad for farverne.


Hun skal helt sikkert have en ensfarvet "original" på et tidspunkt den dejlige, lille spradebasse :-) Hun kan efterhånden alverdens sange og farmor kan helt miste pusten over alle de tekster, hun kan huske. Da jeg skulle prøve at lokke hende til at tage en middagslur, hvilket efterhånden er svært - endte det med at farmor næsten sov, medens Lillefrø sang 3 sange, næsten i fuld længde, herunder Langt ude i skoven lå et lille bjerg ;-)

Der er kommet nye hæklebøger i min reol - jeg skal jo også hækle et tæppe på et tidspunkt, he,he. Hele den tæppehistorie er ærlig talt ved at blive lidt pinlig og der er ikke så meget nyt at berette. Jeg har stadig 5 firkanter til mit Lene Holme Samsøe tæppe og det er som om jeg bare ikke kan komme videre.


Helt til grin er det, at jeg fortalte Lilli i lørdags, at jeg ville bruge hele denne uge til at fortsætte med mit tæppe - meeeeeen så skulle jeg lige slå op til Abelone og den var faktisk så hyggelig at sidde med, at jeg ikke kunne lægge den fra mig igen. Noget må gøres, men hvad? Jeg mangler tæpper, jeg mangler egentlig ikke strikbeklædning, hvis jeg skal se helt fornuftigt på tingene. Så næste uge - altså den 20. - den 26. april udnævner jeg til tæppestrik-uge og således offentliggjort for alle bliver jeg jo nødt til at gøre det ;-)

Ha´ en dejlig regnvejrsaften derude - håber vi snart får lidt solskin igen

Faktaboks
Design: Udgangspunkt i Marianne Isagers: Kejserens nye klæder fra bogen Snedronningen og andre strikkede historier
Garn: Karen Noe - Wool Soft 100% superwash merino uld (udgået kvalitet) og Italiensk Mohair 50% mohair og 50% uld
Fra lager: Ja :-)
Anvendt: Toppen vejer 98 g
Farve: Gul 504 og Lyseblå 81
Købt hos: Købt på sidste års Saltum Uldfestival
Pinde:  3
Str: Str, 3 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Man kan sige, at jeg fulgte opskriften lidt for godt, for dermed kommer farveskiftene på striberne til at ligge et stykke inde på forstykket. Det betyder jo intet på originalen, der er ensfarvet og derfor ikke har et garnskifte på hver 4. p. Jeg har efter billedtagning hæklet en række fastmasker med den turkise mohair nedover "samlingen", hvilket egentlig blev en ret raffineret detalje -  måske kan indlægget her suppleres med et ekstra billede på et tidspunkt.