9. februar 2010

Elsker du snoninger?

.... så er Wood Hollow Vest et must. Den har været ualmindeligt vanskelig at fotografere, fordi jeg har valgt marineblå til det første eksemplar! Farven er dyb, mørk marine, men selvom billederne er taget ude, kan jeg ikke få den gengivet helt rigtigt. I det mindste ikke på min skærm.


Jeg sagde den første, for der er allerede en 2´ er på vej - i noget helt andet garn. 2´eren skal være februars bidrag til julegaveknitalong. Wood Hollow Vest er sjov og hyggelig at strikke. For den garvede strikker byder den på flere af de gammelkendte "snoningsmønstre" og selvom der er fire forskellige mønstre henover pinden, nogle gentaget et par gange, sidder de hurtigt i fingrene, så jeg har såmænd brugt den til tv-strik. Ind imellem må jeg nu ha´ blundet en smule, for der er enkelte mindre skønhedsfejl på ryggen, men ikke noget, der ikke kan parkeres under "charmen ved håndstrikkede produkter".


Der er en mindre fejl i opskriften, i hvert fald hvis jeg sammenligner med det jeg ser på opskriftens billede. Det drejer sig om mønsteret ude i siderne, hvor det ifølge billedet burde være vrangsiden, der vender ud - mønsteret er nemlig også flottest bagpå. Følger du opskriften, som jeg har gjort her, kommer retsiden til at vende ud. Det ser nu heller ikke værst ud, men på den næste vest, vil jeg vende mønsteret, for det giver trods alt den fineste effekt. OPDATERING: Siden jeg skrev dette har Kirsten Kapur sendt en opdatering af opskriften, hvor fejlen er rettet :-)Jeg er glad for min "temamåned" - februar = vestemåned. For mig er det en god måde at holde fokus - ellers har jeg jo en overudviklet evne til at strikke løs i alle mulige retninger på én gang. Det er også herligt at strikke vidt og bredt, men det er nu helt rart at have denne måned, hvor det kun handler om veste :-) Jeg er vild med veste, de varmer de rigtige steder, uden det bliver for meget, men jeg får af en eller anden grund sjældent en vest på pindene. Så derfor en hel vestemåned. Når jeg er færdig med Wood Hollow 2 skal der en vest i flerfarvestrik på pindene og så er der jo også lige den drops-vest, jeg har lovet en veninde. Som vanligt er det ikke projekter, der er mangel på ;-)

Ellers har jeg solgt 500 g garn fra lageret og indkøbt godt 2 kg basisuld i diverse farver hos 123knit.com, så garn mangler jeg heller ikke !  Jeg er simpelthen nødt til at supplere op, for at få brugt noget af dét, jeg har på lager - det er logik for høns og det er jeg sikker på, enhver strikker kan forstå ;-) Så nu skal der strikkes endnu en håndfuld Annette Danielsen modeller - men altså først når vestemåneden er slut!

Faktaboks
Design: Kirsten Kapur - Through The Loops - Wood Hollow Vest
Garn: Supersoft, 100% uld
Garn fra lager: Ja, i den grad
Anvendt: 250 g
Farve: Marine
Købt hos: Marianne Svit
Pinde: Addi click nr. 3,5 og 4,0.
Str. Mindste str.
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Wood Hollow Vest er en rigtig klassiker, der er strikket lige op og ned. Det vil være særdeles nemt at indpasse taljering i mønsteret i siderne, hvis man har lyst til det. Den er beregnet til at sidde løst, så jeg lagde ud med at strikke to numre større end den mindste størrelse, men den blev alt, alt for bred. Jeg har strikket med to tråde og det fylder godt på mine strikkepinde. Så vær opmærksom på, hvor stor, du vil ha´ den, hvis du f.eks. strikker med to tråde tynd uld. Både hals og ærmekant skal lukkes løst af som det står i opskriften - men jeg er spændt på om mine kanter holder elasticiteten i brug, de virker meget løse efter vask - så sådan en mellemting mellem normal og løs aflukning vil nok være mere optimal. Kanten kan altid strækkes lidt i våd tilstand.
Anvendt garn i år: 1kg og 340 g