6. september 2015

Medens vi stadig venter

.... på lillesøster, kan jeg lige poste min seneste kreation til Lillefrø - en rigtig lækker børnehavetrøje.


Det er Lene Holme Samsøes Rajas Raglan som jeg længe har haft på to-do-listen. Det er en enkel og meget anvendelig model - super til børnehaven og leg i det fri her i september-oktober. Jeg elsker den vaflede og vamsede struktur der opstår alene ved at strikke 2 pinde glat mellem 2 pinde rib. Desværre er Lillefrø ikke inden for rækkevidde i dag, så I må nøjes med at se den uden model.


Garnet er virkelig lækkert og den færdige trøje er helt ufatteligt blød. Jeg har lavet en enkelt ændring - hulmønster-raglan i stedet for almindelig raglan - der handler det jo bare om at strikke omslagene ret i stedet for drejet ret. Jeg synes, det giver sådan en smuk finish og et piget touch til den dejlige blå farve :-)

I næste uge bliver vores hjem igen "et rigtigt hjem" - vi får en ny killing i huset, Bibi - så der er meget godt i vente. Ha en dejlig søndag derude - jeg vil ud på en lang tur i det smukke septembervejr :-)

Design: Lene Holme Samsøe: Rajas Raglan fra bogen Børnestrik på pinde 3,5 - 4
Garn: Blackhill Cashsilk Once: 60% silke, 28% uld, 12% cashmere
Garn fra lager: Købt i forårets strikkecafe - så det har da lagret lidt ;-)
Anvendt: 126 g - knap 6 bundter
Farve: Smuk lys blå - farve 204
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 3,5 og 4
Str. 4 år
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Trøjen strikkes oppefra og ned og er et skønt og enkelt strikketøj. Eneste ændringer til opskriften er som sagt hulmønster-raglan, der fåes ved at strikke raglan-omslagene ret i stedet for drejet ret. Jeg tror den bliver et kæmpehit hos Lillefrø, der har mærket på den undervejs. Efter vask på koldt uldprogram er den blevet helt ekstrem lækker.