25. oktober 2014

Fredagsslik af den sunde slags?

Ja - sundere kan det da ikke blive, vel? Det er 3. fredag i træk og jeg ved ikke helt, om alarmklokkerne burde ringe, men I ved allesammen godt, at det ofte er nødvendigt at tilkøbe garn, for at få brugt noget fra lageret. Denne tynde alpacatråd skal følges med resterne (jeg har stadig 1 kg ;-)) af den italienske tweed i farven Garam Masala, som jeg indtil videre har brugt til både Jern og til Krakatørklædet - begge dele til min svigerdatter. 


Hvis du tænker, at jeg er begyndt at skrive lige lovlig meget om Garnudsalg her på det seneste, så har du fuldstændig ret. Det er som om, det først er gået op for mig nu, hvor tæt, det egentlig er på min bopæl - jeg kan jo mageligt nå det i min frokostpause uden parkeringsproblemer og så er der noget med de nye, indbydende lokaler og hele atmosfæren - jeg bliver tiltrukket gang på gang - jeg vil ikke sige som et møl, det lyder jo decideret uartigt i en strikkers verden, men som et barn til en slikbutik - ja, hvorfor ikke? ;-)  Og der er mange gode og fornuftige grunde til at returnere. Jeg har mange projekter i tankerne, der skal bruge en alpaca følgetråd og masser af garn på lager, der ikke kan bruges uden. Det er ren win-win :-)


I går holdt jeg klinikken lukket - det var farmordag og da jeg spurgte Lillefrø om hun ville med ud og købe garn til Nannas trøje, hoppede hun glad ud i entreen og råbte "jah, farmor" - jeg er ikke sikker på, hun vidste, hvad det indebar, men Nanna er min yngste svigerdatter og hun er i meget høj kurs hos Lillefrø - (og svigermor for den sags skyld) :-)

Besøget blev kort, men oplevelsesrigt for Lillefrø, der hjalp mig med at hente garn ned af hylderne, så på farverige knapper og tilsidst fik en enkelt lille chokolade af hr. Weller som pædagogisk nok afventede farmors tilladelse. Lillefrø får meget sjældent slik, så det var en oplevelse i sig selv for hende og hele vejen hjem bag i bilen, talte hun om, at man kunne købe chokolade, der hvor man fik garn til Nannas trøje ;-) Så mon ikke der er basis for, at hun nu får et rigtigt godt forhold til garn - ikke fordi jeg har bagtanker ;-)


Endnu et Krakatørklæde er færdigt - denne gang til mig selv. Det er ikke så langt som jeg normalt foretrækker, men det er den længde man får ved at bruge 1 nøgle farveskiftende Kauni og det er da egentlig en ok str. Jeg elsker de lange farveforløb i Kaunigarnet - de er så smukke. Det er blevet afprøvet på gåturen i dag, sikken et fuldstændig fantastisk solskinsvejr, varmt og vindstille, vi har haft i dag.

Ellers er jeg næsten færdig med Lillefrøs Mariustrøje, men venter nok med at blogge den til jeg har strikket en "lue med øreklaffer" - er norsk ikke et skønt sprog ;-) Den bliver nemlig også i Mariusmønster i de helt traditionelle farver. Mit sofatæppe bliver tilføjet en firkant om ugen, så det bliver jo færdigt en gang - fjerde firkant strikker jeg i denne uge og der skal nok være min. 24 - men pyt sådan et boligprojekt må godt tage tid - jeg har jo gavn af det de næste mange, mange år :-)

Og så er der ovenikøbet en strikrelateret begivenhed at se frem til - jeg har været så heldig at få en billet til Garnudsalgs strikkecafé på tirsdag - det glæder jeg mig allerede rigtig meget til :-) Måske kommer nogle af jer?

Ha´ en rigtig dejlig weekend derude - håber I får masser af tid til strik :-)

FaktaBoks
Design: Annette Danielsen: Kraka som tørklæde
Garn: Kauni farveskiftegarn, 100% ren uld
Fra lager: Ja - selvklart ;-)
Anvendt: 150 g = 1 bundt
Farve: ESA
Købt hos: Bindestuen i forbindelse med Saltum Uldfestival
Pinde:  4,5
Str: Ca. 2 meter langt
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Krakamønsteret er enkelt og smukt og får mig altid til at "falde i staver" - det er meditation på højt plan :-)