30. december 2015

Godt nytår

Årets sidste strik er kommet af pindene. Jeg har strikket Epsilon i "reverse" udgave til min søster, der har fødselsdag 23. december, hvor den skulle have været færdig. Først i går blev den vasket og tørret. Jeg undrer mig over, at et ellers hyggeligt strikketøj blev "hadestrik" bare fordi jeg overskred en deadline, men sådan blev det altså til sidst. Ak ja, det hele foregår i hovedet! Men nu er den også i mål og jeg er glad for resultatet :-)


Den er strikket frem og tilbage, så de, der ikke vil strikke mønster på vrangpinde kan jo vælge at strikke rundt, men det lille enkle mønster er altså hurtigt strikket - også frem og tilbage.


Den strikkes nedefra og op og samles helt traditionelt i bærestykket til sidst. Den bliver tung at sidde med. Originalen er strikket i Peruvian Highland Wool fra Filcolana, men jeg valgte at forsøge at dræne lageret for lidt flere gram - her inden jeg gør status for mig selv og brugte chunky højlandsuld som bundfarve ;-) Se faktaboks for garnvalg iøvrigt. De fine knapper er også fra Garnudsalg. Modellen er fra Susie Haumanns bog Uldtid - efter min mening hendes bedste bog indtil nu - der er indtil flere interessante modeller, alle strikket i garn fra Filcolana, der jo har adskillige lækre kvaliteter at vælge imellem.


Den 23. december nåede jeg også lige akkurat i mål med et nyt halstørklæde til min ældste søn. Jeg strikkede et cashmere-tørklæde tilbage i 2008 og det har han faktisk slidt helt op - så han måtte have et nyt. Ønsket var ren cashmere igen, men på lageret havde jeg den dejligste babykamel som er så blød, lækker og ikke mindst fugtsugende, at den kan bruges til undertøj - så mit valg faldt på det. Jeg kan virkelig pudse glorien her i årets sidste indlæg ;-)


1,5 meter patent lige før jul trækker altså tænder ud, men resultatet er virkelig luftigt og lækkert.

Men nu er tiden kommet til at ønske godt nytår til jer allesammen. Jeg håber 2016 bliver fyldt med dejlig strikketid og lækre striksager. Én julegave har relevans for bloggen her - jeg bestilte den selv hos Bettekun inden jul, men den er fra min ældste søn :-)


Jeg er jo nødt til at sikre mig, at jeg har nok at strikke på sideløbende med den strikkeudfordring Vibeke og jeg har stillet hinanden i 2016 - 12 sjaler og 12 par sokker - et sæt for hver måned i 2016 ;-) Det kan jo ikke holde mig beskæftiget hele året, he he. Vi har ingen regler udover 1 sjal og 1 par sokker pr. måned, der skal blogges sidste dag i måneden. Vi ved ikke, hvad den anden strikker på, så jeg glæder mig også til at blive overrasket :-) Det skal være sjovt og kommer vi i bekneb - jamen så kan vi jo altid strikke et par babysokker eller et dukkesjal, ikke Vibeke? ;-) Jeg glæder mig så meget til at starte, der står et helt nyt kit klar til i overmorgen. Denne strikkeudfordring giver også en del muligheder for at producere rigtigt lækre gaver - herligt :-)

Godt nytår - med de bedste ønsker for 2016 :-)

Faktaboks
Design: Susie Haumann: Epsilon fra bogen Uldtid og 1,5 meter patent over ca. 55 masker
Garn: Bundfarve: Blackhill Chunky i dejlig isblå (kan ikke længere finde farven på hjemmesiden), mønsterfarver: Forskellige rester i Cascade 220. Halstørklæde: Knap 100g kameluld (som jeg desværre heller ikke kan finde igen på Garnudsalgs hjemmeside, så det har nok været et engangstilbud)
Garn fra lager: Jahhhh - og den trøje slugte da heldigvis nogle gram ;-)
Anvendt: knap 500g bundfarve - ca. 100 g mønsterfarver
Farve: Isblå, chokoladebrun, sandfarvet og lilla
Købt hos: Garnudsalg og Slavi, som jo desværre ikke sælger garn længere
Pinde: 4,5 og 5
Str. Large
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Hyggeligt strikketøj nedefra og op på helt traditionel vis. Den bliver tung, så det er vigtigt at tænke over, hvordan man sidder med strikketøjet i de sidste faser. Jeg har strikket en large i bredden og en small i længden!