16. januar 2010

Min svigerfar

har boet i Spanien i mange år og har tilsyneladende valgt den værste vinter i mands minde til at flytte tilbage til Danmark. Så jeg har strikket ham et Spindelvæv i ren cashmere, så han bedre kan holde varmen :-)


Spindelvæv nr. 2 har været ren meditationsstrik og garnet har været helt fantastisk blødt og lækkert at strikke med.


Nogle vil måske huske, at jeg i sin tid meldte mig til WinterMysteryShawl09 KAL, der startede 19. december. Opgaven viste sig at være et perlesjal og jeg var godt nok lige ved at vælge det helt fra. At strikke store lace-sjaler med op til 5-600 masker er i sig selv en stor opgave, så at sætte perler på, pyha, det havde jeg altså ikke megen lyst til. Så tænkte jeg lidt over at strikke det uden perler, men tilsidst bestemte jeg mig selvfølgelig for, at det måtte gennemføres!


Det bliver IKKE gennemført indenfor de 5 uger - jeg strikker en lillebitte smule på det, indimellem alt det andet. Indtil videre er jeg kun nået til Clue 1, der til gengæld er strikket to gange, fordi jeg først læste diagrammet forkert! Det er nu meget hyggeligt at sidde med, når man først kommer i gang, men for pokker, hvor tager det tid.

Perlerne bliver sat på med en hæklenål af de helt små. Man sætter perlen på hæklenålen, tager næste maske løs af fra ret-siden, sætter perlen ned over masken og så strikker man masken som normalt. Det er et værre pillearbejde og det forlænger altså strikketiden væsentligt. Men jeg er ret sikker på, at jeg bliver vildt stolt af det færdige resultat - så må det tage den tid, det tager - om der så skal gå flere år :-)

God weekend derude

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Spindelvæv fra Strik Naturligvis
Garn: 100% Cashmere
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 100 g
Farve: Nr 524, lys grå
Købt hos: BC garn
Pinde: Addi Turbo nr. 3,0
Str. 5 spindelvæv :-)
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Det bliver helt fantastisk lækkert i ren cashmere, så jeg kunne sagtens finde på at lave en 3´er