10. september 2009

Et lille spindelvæv og meget mere Fur

Spindelvæv er blevet færdigt. Det skal bruges sammen med Jakke m. hætte II, så det samlede look bliver knap så ferskt! Jeg havde håbet på at kunne nøjes med 100 g af den dejlige Fur uld, men måtte lige investere i et ekstra bundt til de ganske få pinde, jeg manglede på sidste rapport. Så var det jo heldigt, at weekenden skulle tilbringes på Fur, hvor der iøvrigt var ølfestival på Fur Bryghus.


Ja, jeg ved det, Fur igen, men jeg har altså tabt mit hjerte fuldstændig til den ø. Hvis du vil vide mere om dette lille paradis, så se her . Der er så meget jeg gerne vil vise og fortælle og selvom jeg vælger ud med hård hånd, er jeg bange for, at dette indlæg bliver lidt tungt!
Om lørdagen blæste det så meget, at min søster helt bogstaveligt blev blæst omkuld og måtte bide i græsset, heldigvis ikke ude på kanten af de høje skrænter, men på en blød græssti længere inde i landet. Hun slog sig ikke og der var basis for et ordentligt grineflip. Vinden var kold, så selv fik jeg lejlighed til at lufte hættetrøjen og den er skøn, føles nærmest helt vindtæt, så det lover godt for efterårets ture.


Fur er et paradis for sten- og fossilsamlere. Hvis dine unger kan lide at samle sten er det stedet.


Vi måtte naturligvis forbi Lisbeth Klode, hvor vi bla. købte sandwich til at tage med på søndagsturen. Hjemmelavet, langtidshævet bolle med røget oksefilet og grøn salat. Jeg kan med sindsro sige, at jeg ikke har fået bedre "købesandwich" nogen sinde. Rundt om Klode gården spadserer mohairgederne, hvad synes du om hende her?
Hun er da speciel ;-) Jeg synes hendes horn ligner to pegefingre, der stritter i hver sin retning. Og se lige al den dejlige mohair, der hænger på hende.

På Fur markeres seværdigheder på denne måde

Flotte udsmykkede fisk peger hen til noget, der er værd at se. De findes i alle mulige forskellige mønstre og farver.

Nu sidder du nok og tænker: Blev der købt garn? Åh ja, mon ikke. Faktisk så rigeligt at jeg overvejer at lukke for garnkassen resten af året. Der blev købt lilla
Der blev købt rødt


Naturligvis den gode merinould fra Lisbeth Klode som jeg er faldet helt og aldeles for og bliver mere og mere vild med jo mere jeg strikker med den.

De store bundter i forgrunden af hvert billede er 100% ren (lace) cashmere fra Duddines væveværksted, som hun sælger i 100 grams bundter til særdeles konkurrencedygtig pris.
De to damer/butikker komplementerer hinanden godt - Klode, der sælger garn af egen avl samt kød og delikatesser fra egne dyr og Duddine, der importerer en masse særdeles spændende garn og har butikken fyldt op med alskens lækkert tilbehør. Det virker som om, der er god plads til dem begge.

Udover alt det garn, jeg selv købte, fik jeg også gaver af min søster. Hvor heldig kan man være :-) Naturfarvet merino og så en uld-silkeblanding, jeg gerne har villet prøve længe. Det er spundet af en tråd farvet uld og en tråd ufarvet silke, så det får et meleret udtryk.
En weekend i kvalitetsklasse I. Bedre kan det ikke blive, set fra min vinkel.

Der er dog steder på Fur, hvor man ikke har lyst til at komme :-)
Tilsidst må jeg også lige vise hende her. Hun har ikke mange dage på bagen
FaktaBoks
Design: Annette Danielsen: Spindelvæv fra Strik naturligvis
Garn: 100% merinould fra Fur
Garn anvendt: 110 g
Farve: Kaki/army grøn
Købt hos: Furø Gårdbutik Klode
Pinde: 3
Str: Knap 1,5 m
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Samme mønster som Årringe.