7. marts 2009

"Gittes" vest

... fik jeg inspirationen til, da vi sidst var samlet til strik-in hos Gitte. Som alle der følger Gittes blog ved, er hun ekspert i at spotte de rigtigt velsiddende og flattérende modeller og få dem omformet til de dejligste striksager.

Denne vest havde hun strikket i den smukkeste lysgrå farve og brugte et fint silkebånd i livet til at give den lidt taljering. Opskriften er fra Hendes Verden. Jeg havde ikke grå nok på lager, men tænkte den også ville være flot i en rigtig pang-farve. Så her er den i håndindfarvet turkis fra Marianne Svit.


Den er strikket med to tråde i et fint lille hulmønster, der får en svag rib-effekt i Mariannes garn, så vesten sidder til, uden jeg behøver bånd. Farven er stærk og levende og var i høj grad med til at give energi i strikkeprocessen. Farver betyder rigtig meget for mig og påvirker mig i ekstrem grad. Jeg kan blive næsten dårlig, hvis jeg synes, at to farver er sat forkert sammen eller noget ikke helt matcher! Nogle særheder har man vel lov at have ;-)

Kanterne langs ærmer og hals er hæklet i muslingemønster og giver en rigtig sød kant.
Vesten vejer 160 g og denne gang er jeg hård og runder NED - til 150 g. Den er blevet et stort hit og jeg overvejer allerede at lave flere eksemplarer, selvom jeg har to-tre andre veste-ting, jeg lige skal ha´ afprøvet. Den var bare så hyggelig at sidde med - også en rigtig god gaveide.At bruge fra lageret er efterhånden blevet noget af en sport og har givet mig et spark til at tænke lidt over "det at strikke, købe nyt garn, finde nye opskrifter" i al almindelighed.
Jeg træner fordybelse og øver mig på at flytte fokus fra det færdige produkt tilbage til selve strikkeprocessen. Jeg ELSKER at strikke, dét er det vigtige. Jeg glemmer alt for let at nyde det, fordi jeg fokuserer på, hvornår den og den striksag nu er færdig. Farver er bl.a. med til at fastholde min koncentration på selve strikningen, et godt mønster ligeså. Forskellige fibre, forskellige oplevelser. Hvor er det fantastisk og priviligeret at kunne praktisere dette håndværk.

PS: Jeg er netop gået i gang med et silkesjal i cherry-leaf mønster ;-)

Fakta: Design: Onion & HP garn - slipover - Hendes Verden, nr. 36 2005
Garn: 2 tråde håndindfarvet supersoft fra Marianne Svit i turkis fra lageret, anvendt 160 g
Pinde: 4,5 Hæklenål: nr 3
Opsparing: 7,5 point

Opsparingsstatus: 68,75 + 7,5 point = 76,25