29. juli 2011

Med fare for at fornærme

.... mine sjællandske læsere: I har altså ikke noget, som vi ikke har ;-) Det skulle da lige være denne her:


Danmarks ældste endnu levende træ, Kongeegen i Jægerspris nordskov, der skønnes at være mellem 1400 og 2000 år gammel. Stadig forbløffende, selvom store dele af træet forlængst er brækket af eller afgået ved døden.
Eller dette her, som nok er den skønneste oase, jeg har fundet på en regnvejsdag:


Chokolademageriet i Hillerød. Med duften af chokolade i næseborene, fik vi serveret hjemmelavede flødeboller og varm chokolade med chili og hvis nogen skulle synes, det er rigeligt kvalmt, så kan jeg kun sige, at det er det ikke, når man er kold og forfrossen og har vandret rundt i regnvejr i dagevis ;-) Mange, mange kilometer foregik i silende regnvejr, men man har vel en vandringsmand i maven!

For mange år siden, satte jeg mig det mål, at jeg vil kende mit land og Sjælland er et af de få steder, jeg aldrig har besøgt. Det vil sige, selvfølgelig har jeg været i København og Roskilde, men aldrig "på kanten", så årets sommerferievandretur foregik hovedsagelig på Nord- og vestsjælland. For det meste i øsende regnvejr, men den dag vi besøgte Camilla Plums Fuglebjerggård viste vejret sig endelig fra sin bedste side


Jeg tror, at kvaliteten af et besøg på Fuglebjerggård er meget afhængig af vejret - økologisk landbrug gør sig absolut bedst, hvis det ikke regner ;-)


Hos Camilla Plum fedtes der ikke med portionerne - derfor pointerer jeg lige flere gange, at vi delte ;-) Vi delte Citronkage m. hyldeblomstsirup og rysteribs og vi delte Ribslagkagen - det smagte fuldstændig forrygende. Forinden havde vi delt "verdens bedste kartoffelmad" bestående af en tyk skive hjemmebagt rugbrød, små økologiske kartoffelskiver on the side, hjemmelavet mayonaise med estragon (helt bernaiseagtigt), masser af purløg og rå løg. Den røg så hurtigt ned, at vi glemte at tage et billede. Vi trillede næsten derfra. Og bedst af alt, jeg fik købt en Løvstikke som ellers er blevet udryddet i haven i forbindelse med, at min mand gravede ud til kattegård og som jeg ikke har kunnet opdrive på planteskolerne i Aalborg ;-)


Her står jeg på Vejrhøj i Odsherred og forsøger at fremmane lidt solskin - det var godt, at Endurreisn var med, for jeg havde god brug for en islandsk trøje i det danske sommervejr :-) Vejrhøj-buen kaldes Sjællands mest imponerende højdedrag ;-), der er placeret mellem tre farvande: Nekselø Bugt i vest, Sejerø Bugt i nord og Lammefjorden i øst. Og nej: Så højt er det heller ikke ;-)

STRIK? Masser. Dog er der ikke så meget færdigt, fordi jeg arbejder på MANGE fronter på én gang. Bla. er jeg gået i gang med et kæmpe tæppe-sjals-resteprojekt i neverkont, inspireret af Ingerlise.

Lady MacDuff 2 er dog forlængst færdig, men kan ikke fremvises før jeg har været på endnu et besøg hos Birthe Sahl, for jeg har kun 2 røde knapper og skal bruge 6. Kim Hargreaves Embrace mangler halvandet ærme, så er den også snart klar. Men mere om dette i næste indlæg, hvor jeg også må fortælle lidt om de garnkøb, jeg har gjort i sommer - selvom der slet ikke skulle ha´ været nogle ;-)

I ferien har vi også cyklet ved Skagen og vandret ved Vorupør, men jeg må jo prioritere kraftigt, når nu dette er en strikkeblog ;-)


Her er ferien ved at være slut, men det gør jo ikke så meget, når hverdagen er god.

Ha´ en god fredag derude:-)