14. december 2013

Stormvinde

Her blæser kraftige og stærke vinde. Vinduer åbnes og det giver gennemtræk. Jeg er i gang med den helt store oprydning i strikkekurvene og dét går ikke stille af sig! Der skal renses ud og alt det, der ikke taler direkte til hjertet skal trevles op. Enhver strikker ved, at det gør ondt, men det er samtidig voldsomt befriende ;-)

Jeg har arbejdet rigtig mange timer på Kim Hargreaves´ Sage. Jeg var nået langt, men farven og garnet er forkert til den model, så den er nu trevlet op. Jeg vil strikke den i bomuld til sommer - bomuld er også designerens valg til modellen og jeg må bare konstatere, at den ikke bliver heldig i tyk uld. Jeg vil have en mere enkel cardigan i den lyseblå uld eller måske strikker jeg en Tempelblomst - nu må vi se.


En anden model, hvor der ligger mange timers arbejde er Annette Danielsens Mig. Den er nu også blevet trevlet op, fordi jeg ikke vil have den i lilla og fordi jeg måske hellere vil strikke den videreudvikling af modellen som Annette D har med i bogen Mange Masker - modellen hedder Under Uret. Garnet vil jeg i stedet bruge til endnu en Kjole med hulmønster.


Derudover er endnu en tynd, lyseblå cardigan trevlet op, fordi jeg ikke var helt tilfreds med mønsteret, men den nåede jeg ikke at tage billede af - heldigvis havde jeg "kun" strikket ryggen.

Hermed er alle strikkeprojekter udenfor garnkisten trevlet op, jeg fortsætter her i weekenden med at sortere alle de projekter, der ligger nede i garnkisten.

Jeg har dog også fået strikket lidt og har lavet et simpelt rillehalstørklæde af resterne fra Hringsól Kjóll


Nåh ja - og så lige et par pulsvarmere, dem er jeg svært tilfreds med og har allerede brugt dem meget.


Så der er kun ganske få tråde tilbage af Einband Lopi :-) Ingen faktaboks denne gang, begge dele er bare strikket af rester og ud af hovedet.

Tilbage på pindene lige nu er Kraka sjalet og så har jeg lige slået op til en lysgrå udgave af Tankestreg. Den cardigan har været en absolut yndling og jeg har længe gerne villet lave den i en lysere farve, hvor mønsteret kommer mere til sin ret. Jeg er ikke faldet for ret mange modeller i de mange nye strikkebøger, måske fordi markedet nærmest oversvømmes i øjeblikket. Min reaktion er åbenbart at dykke ned i de "gamle" bøger og opskrifter og lave gentagelser :-)

Strikkede julegaver bliver det ikke til i år - mit stressniveau har længe været alt, alt for højt og det skal ikke overføres til strikkefronten. Strik er min helle og det skal det blive ved med at være. Gaver strikker jeg alligevel året rundt.

Ha´ en dejlig weekend derude - måske er du også ved at gøre status og rydde op? Gøre klar til det dejlige nye år, der venter lige om hjørnet :-)