9. oktober 2009

Enterne kommer og de har Bee´zzzzerne med

.... det er dog ikke Tolkiens Enter, men Lotte Kjærs og de har faktisk noget tilfælles :-)


Den lilla Ente strikkede jeg sidste år og den blev det mest brugte tørklæde i samlingen, så der er klart basis for en to´er, denne gang i yndlingsfarven turkis.
En af Enternes fornemste egenskaber er deres grundighed, eller af to frække hobbitter tolket langsommelighed, og af en eller anden grund tager det mig næsten altid et halvt års tid at strikke en Ente, men mon ikke det er fordi der altid er 27 andre ting i gang på samme tid + at jeg strikker dem så lange ;-) Mønsteret er efter min mening smukt og enkelt og får mohairen til at fremtræde rigtig fluffyBee´zzzzerne er mit bidrag til Red Barnets "Strik en hue" kampagne. Bomuldsrester er ikke dét, der er mest af i min kurv, så det blev små bikuber :-)Opskriften på navlestrengshuer var lige til at tage hos Siffe og så går det bare derudaf. En aften foran fjernsynet, så er den klaret. Så må vi bare håbe, det nytter noget.Ha´ en rigtig god efterårsferie derude :-)

FaktaBoks
Design: Lotte Kjær - Ente sjal
Garn: Kid Mohair - 70% mohair, 30% polyamid
Garn anvendt: 65 g
Farve: km18 turkis
Købt hos: Garn.dk
Pinde: 4
Str: Længde 1,80 m
Ny teknik: Ingen
Garn fra lager: Bestemt, købt på BC Garns lagersalg sidste år ;-)
Bemærkninger: Jeg var noget betænkelig ved det høje polyamid indhold, men indtil andet er bevist, virker det ret "naturligt".

Til navlestrengshuerne er brugt godt 100g bomuldsrester, strikket dobbelt. Hvor opskriften originalt stammer fra er jeg desværre ikke klar over, men kan se den findes i adskillige udgaver rundt omkring.