28. maj 2009

Et rigtigt sommerhit - Nu også på


... er jeg ret sikker på, jeg har fået lavet her. Materialet er råsilke og et af mine absolutte yndlingsmaterialer til sommertøj, fordi man kan svede som en hest og stadig ha´ det behageligt :-) Jeg er også ret vild med at strikke af det - der er noget "råt", noget ubehandlet og naturligt over det, som jeg rigtig godt kan lide.


Opskriften er fra Drops og jeg har foretaget en smule tilpasning, bl.a har jeg hæklet en lidt længere kant på ærmerne, ved at gentage 2. mønsterrække og så har jeg ikke taget ret mange masker ud igen, efter at have taget ind til talje. Jeg syntes originalen så lidt for "poset" ud i siderne og ville gerne have en helt tætsiddende overdel. Jeg har strikket på en p 3 i stedet for originalens 4,5.Der er også "mønster" i "nederdelen" som består af en vrangmaske på hver 5. maske på hver 5. pind. Det giver noget afslappet og tilfældigt til kjolen, der ellers godt kunne gå hen og virke næsten for fin med al det hulmønster.


FaktaBoks
Design: DROPS Design nr. 111-4
Garn: Råsilke, 100% Bourettesilke, anvendt: 300g
Farve: Blå
Købt hos: Marianne Svit
Pinde: 3
Str: Medium
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Lidt rigeligt med knuder på garnet, men sådan har det altid været at strikke med råsilke. Ved ikke hvorfor!