15. januar 2011

Nyt år med en trist start

Året begyndte på værst tænkelige vis. Vores 8 kg store, glade, kælne og til tider meget irriterende hankat blev alvorligt syg og måtte aflives. Det er første gang, jeg har prøvet at skulle tage den beslutning og det var for hårdt. Som alle, der har kæledyr ved, bliver de en del af familien, så vi har grædt øjnene ud af hovedet de første par uger af januar. Her er O´Malley, som jeg elsker at huske ham - doven som bare pokker, ej heller den skarpeste kniv i skuffen, men altid parat til at ligge i arm (hvilket altid var noget hårdt p.gr.a. de 8 kg) og så kunne han spinde som en due, der kurrede.Han blev født her i huset sammen med sin søster for 7,5 år siden og har aldrig oplevet noget mere ondt end at blive stukket af en humlebi i forpoten - det trøster jeg mig med. Den gode kattemor vækkede mig iøvrigt, da hun skulle føde og bad mig højlydt om at assistere ved fødslen. Det gjorde jeg naturligvis og heppede på hende indtil hun havde født 3 killinger, det syntes jeg egentlig var nok. Men, men et par timer senere fødte hun såmænd 2 til ;-) Vi beholdt selv de to og fandt gode hjem til de 3 andre. Duchess, der nu har overtaget enemærkerne i endnu højere grad end før, er her heldigvis stadig og det er helt klart os, der bor til leje hos hende - ligesom hun tilsyneladende har den holdning, at jeg ikke kan finde ud af at strikke uden hende ;-)


Derfor har hun selvfølgelig også hjulpet med hele vejen på Regnvejrsdag, der jo meget passende blev færdig på en regnvejrsdag - det lover godt for dagens løbetur - jeg kan ikke sige, hvor meget jeg glæder mig til at "løbe igennem" efter så mange ture med museskridt og yak-tracks på fødderne, for ikke at tale om tre uger helt uden løb!


Regnvejrsdag er let, luftig og alligevel behageligt varm - jeg kommer til at bruge den rigtig meget, også sammen med et par jeans. Jeg elsker det gode gamle løbemaske-mønster, så det har været hyggestrik hele vejen igennem.


Næsten ingen montering, da den er strikket rundt og skuldrene strikkes sammen foroven. Ærmerne har jeg syet på, på maskine som jeg altid gør, når det er helt tynd strik.


Og så lige en meget kort status: I 2010 brugte jeg næsten 8 kg garn, svarende til en løbelængde på lidt over 27 km ;-) Status er ikke helt nøjagtig, for jeg har strikket en del pulsvarmere til gave som ikke er vist frem og heller ikke talt med i regnskabet.

Som sædvanlig har jeg svært ved at fremhæve et enkelt stykke strik, for jeg bruger alt det, jeg strikker med stor glæde, men et af årets største sommerhits var i hvert fald Indigo Ripples Skirt som blev brugt hele sommeren. Glee har været et andet kæmpehit.

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Regnvejrsdag. Fra Strik en stund.
Garn: Isager Tvinni
Garn fra lager: Ja. Købt da jeg var i Århus for at hjembringe Strik en stund :-)
Anvendt: 260 g
Farve: Blå nr. 54 - Mariann og jeg fik den dag at vide, at vi købte en farve som ikke havde været solgt i flere år. Den er jo ellers så dejlig ;-)
Købt hos: Isager, nu Tøndering strik, Århus
Pinde: 2,5
Str. S
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Strik, når det er allerbedst. Tyndt garn, tynde pinde, meditativt mønster.
Løbelængde: 100g = 510 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1326 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 1326
Anvendt garn i år: 260 g