6. oktober 2008

Pippi-strømper

Jeg har strikket på dem siden i sommer og her i weekenden blev de endelig færdige. Jeg kunne simpelthen ikke stå for dem, da jeg så opskriften inde på drops-design. Et par rigtig lange sokker til de kolde vintermorgener og -aftener for den sags skyld. Mere sjove end kønne, men en hyldest til mit store forbillede.
Som for mange andre kvinder i min generation var og er hun det store ideal, Pippi Langstrømpe.
Undskyld jeg ikke kan præsentere hende fuldstændigt, men jeg har altså glemt alle hendes øvrige navne.
I en tid, hvor børnefjernsyn var meget pædagogisk - jeg følte det ofte som en straf, når min mor beordrede mig ind foran fjernsynet, så hun kunne få fred til aftensmaden - ja så var Pippi simpelthen det store lyspunkt.
Og tænk, hvad jeg kunne lære, medens jeg sad og så fjernsyn: At piger kan være og gerne må være stærke, modige, fantasifulde, kreative, selvstændige, møgbeskidte og ligeglade med selvbestaltede autoriteter. Autoritet er noget, man må gøre sig fortjent til, det er ikke noget man bare har, fordi man har en triviel titel, som politibetjent, f.eks. :-) Og så lærte hun mig, at piger ikke er intrigante, hysteriske og umulige - de forstår at have det sjovt og opfører sig ordentligt overfor hinanden. Bedre læremester kan man simpelthen ikke få.

Fakta: "Pippi-strømper" Drops nr. 104-9
Garn: strikket i Fabel fra Garnstudio. Anvendt 2,5 nøgle
Pinde: 2,5