4. februar 2018

Susie Haumann: Right Down

Så er første ufo i min strikkeudfordring med Vibeke klar :-) Jeg er vild med de smukke, enkle modeller i Susie Haumanns bog Keep it Simple og har færdiggjort Right Down. Jeg var ved at fryse til is, da billederne blev taget, det er godt nok koldt i dag :-)


Vibeke og jeg strikker også fra lager i februar måned og trøjen her er strikket i italiensk tweed fra garnudsalg, indkøbt for flere år siden, en kvalitet, der er temmelig hård at strikke i, men lækker når den først er blevet vasket. Jeg vil dog strikke modellen i et mere fleksibelt garn næste gang, så den falder lidt blødere.Det er en enkel og super anvendelig sweater - strik som jeg kan lide det :-) At lære nye teknikker er fint, men det skal ikke være for teknikkens skyld, teknikken skal bidrage til at højne det færdige produkt så det ser endnu mere lækkert ud og har en ordentlig pasform - det er nu engang min holdning ;-)


Jeg er vild med raglan- og sidedetaljen - modellen kan strikkes i et hvilket som helst garn, den er meget nem at ændre på. Strikkes som navnet antyder oppefra og ned og kan tilpasses undervejs.


Jeg vil strikke en rullekant ind i halsen, for jeg synes halsåbningen er blevet lidt for stor - den udvider sig meget i brug i det lidt ufleksible garn. Det problem vil man ikke have, hvis den strikkes i en mere elastisk uld.


Tak for mails og kommentarer - ha en dejlig søndag derude :-)

Faktaboks
Design: Susie Haumann: Right down
Garn: Italiensk tweed
Garn fra lager: Lagret i flere år
Anvendt: ca 400 g
Farve: Marineblå
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 4
Str. S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har lavet 3 udtagninger efter taljen for at få et mere feminint sving nedover hofterne og har lavet længere ribkanter.