29. oktober 2013

Wild Flower Sweater

.... til Lillefrø er klar. Det har været et hyggeligt strikketøj og meget anderledes end noget jeg har lavet i lang tid. Jeg elsker farverne og de dejlige "vilde" blomster, der ikke er helt symmetriske. Håber en vask vil udjævne forskellen på det mønsterstrikkede og det øvrige - det føler jeg mig dog ikke helt sikker på, for det er majsgarn - ikke uld! Beklager billedkvaliteten, men jeg havde kun lige en kort fotopause og jeg må bruge det, der kom ud af det.


Den har fine detaljer, krebsemasker i halsudskæringen (det er dog noget, jeg har tilføjet, for ellers rullede den alt, alt for meget) og en lille snoning midt for både for og bag, så den bliver trukket lidt i facon.

Fine borter langs kant og ærmekanter og så er den ovenikøbet strikket af rent lagergarn, så bedre kan det vist ikke blive :-)


Og hvor kommer den nu fra. For længe siden - inden Lillefrø blev født, lånte jeg en bog af Gitte - nu er det så over 1,5 år siden, men Gitte er heldigvis en meget tålmodig kvinde ;-) og den bog er fuld af finurlige og meget originale opskrifter på børnestrik. For mig er den ny, selvom den blev udgivet af Rowan Yarns i 2005. Jeg har også lavet en Flower Toggle hat fra samme bog, men har endnu ikke kunnet fange et billede.

Ha´ en dejlig aften derude, jeg skal lige til at lave et par små benvarmere i resten af majsgarnet. Jeg føler glorien skinner, bliver du ikke helt blændet derude ;-)

FaktaBoks
Design: Lucinda Guy: Handknits for Kids, 25 Original Designs for Girls and Boys
Garn: Poppari, 100% majs og en rest Filcolana og Trunte lammeuld
Fra lager: Helt og aldeles :-)
Anvendt: Trøjen vejer i alt 215 g
Farve: Lys blå, rød og lyserød
Købt hos: Duddine på Fur
Pinde: 3
Str: 2-3 år
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Det er bogen, der har inspireret til farvesammensætningen og min version ligger derfor tæt op af originalen rent farvemæssigt, jeg er fuldstændig vild med den. Jeg har måttet korrigere en del, fordi majsgarnet er meget tykkere end originalgarnet og jeg har undladt endnu et blomsterpanel samt broderi, fordi jeg syntes det blev lidt for overlæsset :-)