1. juli 2016

Juni's sjal og sokker

Det var heldigt, jeg gik på sommerferie i går aftes, for jeg var nødt til at strikke den halve nat. For at blive færdig med Vårsjalet. Jeg begyndte på det meget sent på måneden, så der er ikke noget at sige til, at jeg kom i tidnød. Til gengæld er årets første julegave færdig og det er aldrig sket før, så vidt jeg husker ;-) Her et lidt utydeligt billede fra blokningen - det ligger i skrivende stund stadig og tørrer. Flere billeder følger i morgen, når sjalet er helt tørt. Jeg har købt blok-wirer, men synes de er enormt uhandy at bruge, så jeg falder altid tilbage til min knappenåle!


Vårsjalet er et klassisk lace-sjal designet af Arnica Lykkegaard. Selve sjalet består af 2 mønstre: Vintergæk og dobbelt ranke, medens borten, der strikkes på sjalet efterhånden som den strikkes, er et fint bøgebladsmønster. Det var Lilli, der gjorde mig opmærksom på Vårsjalet og tak for det :-) Strikket op i moskusuld er det den reneste luksus. Her de nye billeder - bemærk solen er kommet til Nordjylland :-)


Det er så fnuglet og blødt, at jeg næsten ikke kan holde fingrene fra det. Min første oplevelse med moskusulden har været ren glæde - både i strikkeprocessen, men også når jeg føler på det færdige produkt.

Jeg er mere end tilfreds med, at jeg købte ind til flere julegaveprojekter på de grønlandske stande på Saltum Uldfestival. Siden Gitte blev syg til festivallen, følte vi, at vores sommerstrik skulle afholdes tidligt i år og det blev som vanligt en rigtig dejlig dag med en smule regn i sandalerne ;-) Ren brunch-glæde og bemærk lige Gittes labre strikbluse :-)


Sjalet kan selvfølgelig også bare bruges som det lækreste halstørklæde. Moskusuld er fuldstændig kradsefrit :-)


Månedens sokker er et par herresokker! Og jeg er en smule flov over at indrømme, at det kun endte med at blive herresokker, fordi jeg slog for mange masker op og nåede at strikke hele foden før det gik op for mig, he he :-) Jeg har brugt Ann Buds Go-to-sock-mønster, men lavet min egen yndlingshæl med wraps&turns.


Det lækre Zauberball fra Schoppelwolle er en gave fra Camilla fra min strikkegruppe - jeg elsker de lange, smukke farveforløb, men hader, at der er nylon i. Jeg ville ønske, at nogle danske butikker ville begynde at sælge TOFUtsies, der består af uld (dog superwash), soyasilke, bomuld og chitin-fibre fra krabbeskaller - det er fantastisk at have på fødderne. Skulle nogen kende til en dansk forhandler hører jeg gerne om det :-)

FERIE - den skal nydes uden en eneste plan, udover et lille besøg på Sjælland hos Vibeke - hvis man skal mødes med nogen, er det nok bedst at have en aftale ;-) Ellers vil jeg spørge mig selv hver dag: Hvad har jeg lyst til i dag? Sådan en ferie er ultimativ luksus for mig og jeg er allerede i gang :-) Ikke engang massivt regnvejr kan ødelægge mit humør - det gør jo heller ikke noget at mærke elementernes rasen en gang imellem, så man stadig kan mærke, at livet har fat i én ;-)Ha det godt derude - nu først en laaaang gåtur efter den stillesiddende nat og så må jeg rundt på en blogtur og se, hvad især Vibeke har bedrevet :-)

Faktaboks
Sjal:
Design: Arnica Lykkegaard: Vårsjal
Garn: 100% ren moskusgarn fra Qiviut
Garn fra lager: Nej, jeg købte jo friskt ind i Saltum - her garn fra Qiviuts stand
Anvendt: 82 g
Farve: Natur
Købt hos: Saltum Uldfestival, Qiviut (OBS: Hvis du vil have det i kalenderen: Saltum Uldfestival 2017: 13. og 14. maj)
Pinde: 4
Str. Jeg har blogget det til 192 cm i bredden og 82 cm i højden
Bemærkninger: Utrolig velskrevet opskrift. Vintergæk-mønsteret er meget hurtigt at lære, medens den dobbelte ranke er noget sværere at gennemskue. Det er altid en god ide at afkode et lace-mønster før man strikker - dvs finde ud af, hvad det egentlig består af. Hertil er strikkeprøver velegnede!! Så kører det hele meget bedre, når man først har forstået geometrien i mønsteret. Bøgebladsmønsteret, er også hurtigt lært, så det bare kører derudaf med at strikke takker.

Sokker:
Design: Anne Merrow: Sockupied - twenty knit projects to satisfy your sock obsession - Ann Buds Go-to Socks
Garn: Schoppel Wolle Zauberball, 75% uld, 25% nylon ØV!
Garn fra lager: Gave fra Camilla
Anvendt: ca 100 g
Farve: 2083
Købt hos: Hønsestrik, Aalborg
Pinde: 2,5
Str. 43
Bemærkninger: Sokkerne er strikket på strømpepinde 1 ad gangen, fordi mine øvrige 2,5 ´ere er optaget af andre strømper ;-) Jeg har strikket toe-up. Mønsteret er 3r 1vr, der giver en "fladere" ribstruktur end 2r 2vr