29. december 2014

Feriedage

Juleferie er lig med nye projekter. Pyjamasdage, hvor der slet ikke kan være tale om at bruge tid på at komme i tøjet - ja, jeg går også tur i min pyjamas - jeg tager bare et par regnbukser over pyjamasbukserne;-) og så er julen ikke mindst samvær med de allerkæreste. Sådan blev julen ikke helt i år, for Lillefrø og hendes forældre har været syge og vi har slet ikke set dem i julen. Nu håber vi på, at vi kan mødes til frokost i morgen. Heldigvis har min yngste søn sørget for, at der trods alt blev lidt jul i det lille hjem. Nye projekter? Næh, ikke før i går, hvor jeg begyndte på en ny kjole. Til gengæld er min Velfærdsmodel blevet færdig.


Den opmærksomme læser vil straks bemærke, at ærmerne er alt for korte. Jeg havde simpelthen ikke nok garn og måtte pille halvdelen af første ærme op, for at få dem ens. Dette på trods af, at  strikkefastheden er overholdt og jeg ikke tog så mange masker ud i kjolen som opskriften foreskriver. Da jeg ikke talte nøglerne i kittet, kan jeg ikke her bagefter sige, om jeg har fået udleveret det rigtige antal bundter eller der er fejl i garnberegningen, så det lader jeg ganske enkelt hvile. Jeg gik efter at få ærmerne så lange som muligt og har brugt garnet til sidste stump, men ville altså godt have haft dem helt lange. Der er dog ingen tvivl om, at jeg nok skal blive glad for Velfærdsmodellen alligevel, for den er super behagelig at have på :-)


Jeg har haft en del bryderier omkring den. For det første fortrød jeg, at jeg valgte bomuld/uld - mest på grund af farverne, som jeg synes er lidt for douche til min smag. Dernæst på grund af den først valgte orange kontrastfarve som jeg endte med at skifte ud med en gulorange supersoft. Endelig er jeg ikke fan af at sidde og snurre en helt kjole rundt, når jeg strikker ærmer, det er iøvrigt også en belastning for musklerne. Jeg vil langt hellere sy ærmerne i bagefter. Manien med at undgå montering, har ikke høj kurs hos mig - det har også store ulemper, ikke mindst at strikketøjet bliver ubehageligt at sidde med. Endelig synes jeg, den går lidt for højt op i halsen, men det havde jeg jo allerede set og kunne sådan set bare have sænket halsudskæringen ;-)

Bemærk lige den super skønne perlemorsknap, coated med voks som jeg købte sammen med kittet hos Tante Grøn i Odense - jeg er kun ærgerlig over, at jeg ikke købte nogle flere, da jeg havde chancen, for jeg har ikke set dem i Aalborg. Det er "coatningen", der gør den til noget helt specielt, men det er lidt svært at gengive på billedet.


Uanset de mange bryderier, så har Bente Geil igen lavet en skøn model med fine og finurlige detaljer - det være sig de kontrastfarvede hestetømmekanter og lommeposen med strikket knaphul gennem 2 lag. Jeg har noget rødt geilsk uld på hylderne sammen med en stærk rød angora fra Garnudsalg og har næsten slået op til endnu én, denne gang med helt lange ærmer og kun i de 2 farver rødt, så som du kan forstå, er jeg så glad for det endelige resultat, at jeg med glæde vil gøre det igen :-)


Rigtig godt nytår til jer allesammen :-)

FaktaBoks
Design: Bente Geil: Velfærdsmodel
Garn: Geilsk Bomuld og uld + Supersoft til kanter
Fra lager: Mjah, det er jo et stykke tid siden, jeg var i Odense ;-)
Anvendt: Ved det faktisk ikke helt, kjolen må vejes, når jeg engang tager den af igen ;-)
Farve: Blå
Købt hos: Tante Grøn i Odense og supersoft hos Hønsestrik i Aalborg
Pinde: 3
Str: Small
Ny teknik: Måden lommeposen og knaphullet er strikket på, har jeg ikke lavet før.
Bemærkninger: Et strikketøj, der er så enkelt, at du kan have det med allevegne, men det bliver tungt at sidde med, når der skal strikkes ærmer og lommepose. For at gøre kanterne mere markante er de strikket i dobbelt supersoft.