3. april 2015

Svensk Fiskekutter?

Ja, døm selv :-) En ny yndlingscardigan er i hvert fald taget af pindene og jeg er temmelig fornøjet med farvevalget. Der er i den grad forårssol over den - så meget, at jeg får stjerner i øjnene, he, he ;-)


Jeg har længe haft den lyseblå og gule til at ligge i min garnreol i stuen uden at forbinde de to farver overhovedet. Jeg havde faktisk besluttet mig til at lave Fiskekutter i lyseblå og råhvid med røde kanter ligesom originalen, men så en aften blev de to farver koblet sammen i mit hoved og jeg kunne ikke komme fra det igen. Heldigvis, for det er længe siden, jeg har været så vild med en trøje :-)


Det har været et dejligt strikketøj - omend ærmerne forekom mig temmeligt lange, de kunne nu også med fordel være forkortet et par cm. Jeg kunne ikke få maskeantallet til at passe med indtagningerne, men har ikke undersøgt til bunds om det var mig, der klumrede i det eller der er fejl i opskriften. Indtagningerne er symmetriske og det er i sidste ende dét, der tæller :-) Ellers som vanligt en kanon god opskrift fra fru Danielsen :-)


Denne fuldstændig fantastiske forårsdag er naturligvis tilbragt i haven, der trænger til en kærlig hånd efter års forsømmelse - studier og job på en gang, har ikke givet meget tid endsige lyst, når der nu også skulle være plads til strik. Men i år kan jeg mærke at min haveglæde er på vej tilbage, jeg har lyst til at arbejde derude og nurse om mit dejlige uderum. Jeg er startet med at klippe mine Astrid Lindgren roser med hækkeklipperen lige som jeg gjorde sidste år. Dét gav bonus - halvanden meter høje roser med en fuldstændig overdådig blomstring - håber det gentager sig i år :-)


Lillefrø har spurgt flere gange om trøjen var til hende og det tolker jeg sådan, at hun er vild med farverne. Så en ribtop til hende i resterne er fluks kommet på pindene.

Denne smukke Langfredag aften skal bruges til skiftevis at hækle på min tomatrøde kjole og strikke et par pinde på Lillefrøs top - på den måde belaster jeg hele tiden musklerne forskelligt og det er en stor fordel & kan stærkt anbefales. Ha´ en fortsat god påske derude :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Fiskekutter fra bogen Grønland
Garn: Karen Noe - Wool Soft 100% superwash merino uld (udgået kvalitet) og Italiensk Mohair 50% mohair og 50% uld (kan ikke huske, hvor jeg købte det)
Fra lager: Ja :-)
Anvendt: Ca. 170-80 g af hver farve og 30 g mohair til kant
Farve: Gul 504 og Lyseblå 81
Købt hos: Købt på sidste års Saltum Uldfestival
Pinde:  3
Str: Det endte med at blive en blanding af M og S, fordi jeg ikke helt kunne få maskeantallet til at passe.
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Den er ualmindeligt skøn at have på og vil blive flittigt brugt.