27. juli 2012

Den første kjole

.... er en lille arbejdskrævende sag, designet af Lene Holme Samsøe, der laver rigtig mange opskrifter på babystrik for Sandnes garn. Kjolen her tager lang tid at lave, da LHS ikke hører til de designere, der går efter at lave letstrikkede modeller uden montering. Til gengæld er hendes ting ualmindeligt fine. Siden jeg så denne kjole første gang, har jeg bare tænkt, at det var kjolen, hvis det blev en pige - mere tøset, kan det vist heller ikke blive :-)


Jeg har strikket kjolen i uld, hvor originalen er strikket i bomuld og den er strikket i str. 3 mdr, så Lillefrø kan bruge den fra oktober måned. Fremgangsmåden er beskrevet i faktaboksen. Jeg tror den bliver meget varm og er slet ikke sikker på, at Lillefrø vil kunne holde ud at ha´ sådan en varm kjole på, så jeg tror, jeg vil lave en nr. 2 i en uld/bomuldsblanding. Uld/bomuldsblandinger er på min liste over garner, der seriøst skal afprøves, for det lille frø er en meget varm pige! Jeg er i gang med en lille babycardigan i abrikosfarvet uld/bomuld fra Rasmilla og det tegner til at blive et noget lettere og måske i praksis mere anvendeligt produkt. 


Kjolen her opfyldte farmors behov for både lyserødt, hulmønstre og blondekanter af forskellig observans. Den har taget sin tid, men jeg har nydt hvert minut. Og jeg laver rigtigt gerne en 2´er, selvom der er tusind andre kjoler, jeg også lige skal ha´afprøvet - bl.a. en skøn lille ting, der er sat sammen af strik og hækling.


Den abrikosfarvede babycardigan er også Lene Holme Samsøe, naturligvis med et tids- og opmærksomhedskrævende mønster, derfor strikker jeg sideløbende på lidt enklere projekter, f.eks. Frost til min stakkels mand, der vistnok ikke har fået en trøje de sidste to år ;-)

Gullfoss babytæppet til Lillefrø er også færdigt, skal bare vaskes og blokkes en lille smule.

Da vi havde gæster forleden dag, fik jeg antologien "Børnebørn - en antologi om bedsteforældre og deres børnebørn" i værtindegave - en skøn bog, hvor meget forskellige mennesker skriver om deres oplevelser med børnebørn. Forfatterne spænder fra Keld og Hilda Heick over Benny Andersen og Klaus Rifbjerg til Susan Moody - og fortællingerne er lige så forskellige som forfatterne. Nogle føles mere gyldige end andre - bl.a. faldt jeg fuldstændig for Eva Bendix fortælling Den betingelsesløse forelskelse, som jeg lige vil citere lidt fra:

"Når jeg går på stranden i efterårssolen, tænker jeg på hende. Når jeg vågner om morgenen, tænker jeg på hende. Om aftenen når stjernerne lyser på himlen over Fælledparken, er det hende jeg tænker på. .. Men det er det også, hver gang militærgale mænd sætter verdensfreden på spil ved at sende soldater ud som besættelsesmagt til fremmede lande for at sikre magt og olie......"Du är ju riktig förälskad i barnbarnet" skriver min svenske veninde Britta til mig fra Stockholm. Og det er jo nok sådan, det forholder sig".

Lige sådan sagde min søn, da jeg forsøgte at forklare ham, at Lillefrø er det første, jeg tænker på om morgenen og det sidste jeg tænker på, inden jeg går i seng - han sagde, jamen mor, du er jo helt forelsket :-)

Og så til faktaboksen - håber I har det godt derude :-) Tusind, tusind tak for alle jeres søde lykønskninger - jeg er helt overvældet :-)

Faktaboks

Design: Lene Holme Samsøe for Sandnes i Sandnes hæfte 0805 - baby/barn.
Garn: Ciao Trunte fra Hjertegarn, 100% merino uld (superwash)
Garn fra lager: Nej da, for jeg vidste jo ikke det blev en pige :-)
Anvendt: Godt 100 g
Farve: 9135
Købt hos: Designværkstedet Aalborg
Pinde: 2,5
Str.3 mdr.
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Den er bestemt ikke for begyndere - du starter med at strikke fra den ene ærmekant, henover venstre forstykke og rygstykke, så strikkes højre forstykke for sig, sættes til og der forsættes til ærmekant på sidste ærme. Forstykkerne lægges indover hinanden og syes. Der samles masker op og strikkes skørt. Til sidst strikkes nederste blondekant og ærmeblonder og disse syes på! Noget omstændeligt, men jeg synes resultatet er det hele værd.
At strikke modellen i uld giver anledning til let blokning. Garnet er rundt og dejligt at strikke med, men giver også en meget varmt og bastant færdigt produkt.
Løbelængde: 100g = 360
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 360
Forbrug i løbende m ialt i år:  9191,3
Anvendt garn i år: 3 kg og 732 g