19. februar 2010

Status på veste

Wood Hollow Vest 2 er færdig, men skal ikke eksponeres for kraftigt, fordi det er en julegave, så du får kun et lille glimt af den her. Samtidig er det februars bidrag til julegaveknitalong hos Sylvia. Den er strikket i den lækreste uld-silke-blanding og har en mere dyb, støvet rød farve end jeg kan gengive her - kors, hvor er jeg træt af de dårlige billeder, jeg får taget i øjeblikket. Jeg undskylder det med dårligt lys ;-)


Det var næsten endnu sjovere at lave 2´eren, både på grund af det luksuriøse garn, men også fordi mønsteret i den grad stadig sad i fingrene. Jeg fik rettet op på mønsteret ude i siderne på dette eksemplar og end ikke den mindste lille fejl har fået lov at passere - det er trods alt en gave!

Så blev der plads til de to sidste veste i denne selvvalgte vestemåned. Den første får I en bid af her. Det er Ivy Leage Vest designet af Eunny Jang og den fik jeg øje på hos Gitte. Mønsteret er iøvrigt gratis.


Når jeg strikker flerfarve strik tænker jeg altid - ah, rigtig strik. Jeg elsker simpelthen at sidde og væve farverne sammen og se mønsteret tage form og jeg har meget svært ved at stoppe igen, når jeg først går i gang, for jeg skal altid lige ha´ en mønsterpind mere. Det er decideret farligt for ens nattesøvn :-)

Da jeg var ca. 15 år led jeg af alvorlig, altfortærende kærestesorg og det første, jeg gjorde hver morgen var at begynde at tude. Min mor, der ikke anede sine levende råd og så hele familiens sommerferie ryge i vasken, foreslog tilsidst i ren desperation, at vi skulle tage ind til nærmeste garnforhandler i den ferieby, hvor vi opholdt os og købe garn, så jeg kunne strikke mig en trøje! Jeg var ikke meget for at vise mine røde, ophovnede øjne og kinder i byen, men har måske ubevidst følt det halmstrå, der blev rakt ud. Vi tog afsted og jeg valgte en norsk trøje med masser af mønsterstrik i forskellige naturfarver - og jeg havde ALDRIG strikket flerfarvestrik før. Min mor forsøgte ihærdigt at få mig til at vælge noget andet, vel vidende, at dette projekt kunne give mig endnu et nederlag. Men jeg stod fast OG jeg strikkede den norske trøje fuldstændig fejlfrit!!! Da jeg først havde tørret øjnene, blev jeg som besat og jeg stoppede ikke før den var færdig. Da jeg tog den på for første gang, opdagede jeg også, at jeg ikke længere havde kærestesorg ;-) Så mon ikke, det var der min tyrkertro på, at strik kan løse mangen et problem, opstod?

Men jeg må jo ikke glemme den anden vest. Den er valgt af veninden som fik Cumulus. Det er resterne fra trøjen, der skal bruges:


Den er sammensat af både hæklede og strikkede dele, så det skal nok blive sjovt :-)

Faktaboks
Design: Kirsten Kapur - Through The Loops - Wood Hollow Vest
Garn: DK Scrumptious, 45% silke, 55% Merino
Garn fra lager: Ja, i den grad
Anvendt: 230 g
Farve: RJ 2015, dyb rød
Købt hos: Fyberspates
Pinde: Addi click nr. 3,5 og 4,0.
Str. Mindste str.
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg har strikket med 8 m mindre end den mindste str. på både for- og bagstykke.
Anvendt garn i år: 1kg og 590 g