24. maj 2014

Den begyndte som et mareridt

... da jeg gik i gang med denne model sidste sommer, fordi jeg kombinerede Isagers Viscolin med en Addi lace pind. I al min genialitet, mente jeg at vide, at en spids lacepind ville være en god partner til det meget "splittende" garn. I løbet af kort tid fik jeg sår på pegefingeren og efter de første 10 cm blev den simpelthen lagt til side med en grim fornemmelse af, at den aldrig ville blive færdig.


Men da jeg dykkede ned i kisten for et par uger siden og fik de 10 cm lækker viscose mellem fingrene, så besluttede jeg, at det skulle være løgn. Det kunne ikke passe, at jeg ikke kunne få den færdig. Et pindeskift til Addi turbo (som bekendt ikke er spids) var alt, der skulle til. Nu gik det (næsten) som en leg. Garnet bliver aldrig en favorit, men jeg elsker resultatet og vil derfor ikke tøve med at gøre det igen :-)


Jeg har lavet 3-kvart ærmer, så den bliver mere sommeragtig. Det lyder så velgennemtænkt, men skyldes egentlig, at jeg strikkede for langt - jeg ville nemlig helst have haft korte ærmer ;-) Jeg målte op mod tidligere sommerbluser, men åbenbart ikke grundigt nok ;-)


Jeg lavede snoningerne med 3 pinde imellem i stedet for 4 - og denne gang var det planlagt ;-) Jeg kan godt lide de meget tætte snoninger. Her er den blå farve blevet helt forkert, både på billedet ovenfor og nedenfor. Den passer med de to første billeder. Billedet blev taget i går aftes med blitz og det er jo aldrig godt


Jeg har forlænget stykket fra snoningerne til ærmegab med 2 cm, fordi jeg regner med at snoningsstykket skal fungere som taljering og placeres under brystet??? Det var stadig ikke helt nok, som I kan se her. Er der nogle derude, der har strikket denne model og ved, hvad tanken er? Skal snoningsstykket være under eller på brystet?? Ellers må jeg maile til fru Danielsen.

Jeg har fundet garn frem til at strikke endnu en - for jeg synes den er blevet utrolig anvendelig og meget, meget lækker at have på. Denne gang strikker jeg i hvid Linea som jeg købte for nylig hos Hønsestrik i Aalborg.

Ellers er jeg næsten klar med Blomstertunika som kjole i forrygende rød, mangler stort set kun ærmer :-)
Ha en dejlig weekend derude :-)

Faktaboks:
Design: Annette Danielsen: Snoning
Garn: Isager Viscolin
Garn fra lager: Ja :-)
Anvendt: Nøjagtig 197 g mod opskriftens forslag på 300 g (har lavet 3 kvart ærmer i stedet for lange)
Farve: 54
Købt hos: Tind Textil & Kunst, da jeg var på kursus
Pinde: 2,5
Str. S
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger:  Som nævnt har jeg kæmpet noget med materialet. Jeg har forkortet ærmerne, men næste gang skal de kortes yderligere med 5 - 7 cm. Måske bestemmer jeg mig for at snoningsstykket skal sidde under brystet og så skal der strikkes 3-4 cm mere efter snoningsstykket inden ærmegab.