13. november 2009

DROPS Tunika

Endnu et bestillingsarbejde er færdigt, denne gang til en anden veninde. Hun har naturligvis selv valgt farverne og det gav mig mulighed for at arbejde lidt med de grønne/brune jordfarver, der ellers ikke er noget, jeg kommer i nærheden af. At strikke til andre giver herlig mulighed for afveksling i farvepaletten. Overdelen består af et antal hele og halve bedstemor-firkanter, medens ærmer og nederdel er strikket i glat med hæklede kanter.Modellen har længe stået på min egen to-do liste, jeg kunne forestille mig et eksemplar i blå/grå/turkise farver, men jeg må indrømme at monteringen trækker tænder ud og der går i hvert fald lidt tid, inden jeg kaster mig ud i endnu et eksemplar. Normalt tænker jeg overhovedet ikke over montering, jeg monterer bare når et stykke strik er færdigt - det hører til opgaven og mere er der sådan set ikke i det. Men her valgte jeg at sy bedstemor- firkanterne sammen som der står i opskriften, selvom alle mine erfaringer siger mig, at det er bedre og smukkere for det færdige resultat at hækle dem sammen.

 

Når man syr delene sammen, skal man passe forbandet meget på ikke at "stramme garnet" så firkanterne rynkes sammen, det problem har man ikke, hvis man hækler sammen maske for maske (der er jo det samme antal masker i hver firkant). At sy tager meget længere tid og er ikke særlig sjovt.Kanten, i både ærmerne og nederdelen er enkel men effektfuld - den består af grupper af 3 stangmasker  med en luftmaske imellem henover 3 rækker.

Ellers er en lidt alternativ version af Bagtanker ved at glide af pindene og en fødselsdagsgave til en lille pige er også lige  på trapperne. Der er næsten ild i mine pinde i øjeblikket - jeg har jo tillige gang i julegaver, Regndråber o.m.m. Weekenden byder på mange timer som passager i bilen, så det giver særligt mange, dejlige strikketimer. Rigtig god weekend :-)

Faktaboks
Design: DROPS Design: Model nr z-441, drops nr. 115-4
Garn: DROPS Alpaca, 100% Alpaca
Garn fra lager: Nej, men til gengæld ikke betalt af mig ;-)
Anvendt: 400 g til bund + 1 nøgle af øvrige 3 farver til bedstemor-firkanter
Farve: Bund: 5470, kaki-mix, firkanter iøvrigt: 0100, natur - 401, lys brun og 7233, lysere grøn
Købt hos: Strikkenyheder.dk
Pinde: Rundpind nr. 5 og hæklenål nr. 4,5
Str. XS/S
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Tunikaen er strikket med 2 tråde. Jeg synes Alpaca´ en er dejlig at arbejde med, men den bliver også lidt kompakt i firkanterne.