11. juni 2017

Lisa Renner bluse

For efterhånden mange år siden købte jeg et større parti hør hos garn.dk - kunne slet ikke stå for farverne - ren turkis og en meget smuk lilla. Garnet er ikke ønskegarn at strikke af, det er hør og det er ujævnt spundet, men den færdige strik bliver meget, meget lækker. På besøg hos Mona bladrer jeg altid lige i Kreativ Strik og kunne slet ikke stå for denne Lisa Renner bluse, der passede perfekt til garnet :-)


Farverne på næste billede er virkelig mærkelige, jeg opdagede, at jeg var kommet til at tænde for en funktion til indendørsbelysning på mit kamera, men ingen tid til at tage det om ;-) Farven på øverste billede er perfekt gengivet. Måske var det også "indendørsbelysning", der gjorde det "svært" at gengive rosa i seneste indlæg ;-)


Det er en meget enkel ribstrikket bluse, men jeg synes detaljen med løbemasker over skulderen er godt fundet på og så er modellen perfekt match til garnet. Løbemaskerne forskydes fra ryg til forstykke, så der er noget at sy sammen af.


Jeg har syet hele molevitten sammen på maskine - jeg er slet ikke sikker på jeg kunne få en sammensyning til at holde i det glatte garn - der er symaskinen virkelig en fordel.Jeg har stadig en del hør tilbage og er gået i gang med endnu en til min svigerdatter, der også er helt vild med modellen. Selvdisciplin har jeg jo nok af, he he. Jeg må dog indrømme, at jeg indimellem strikker på en bomuldsbluse også - ellers bliver det for surt.

Denne WWKIP har jeg tilbragt i Århus sammen med Birgitte og Gitte. "Vi par piger" startede på kursus hos Tøndering strik (Hulmønster - altså bare for hyggens skyld, men jeg fik strikket et mønster op jeg aldrig havde prøvet før;-)) tog os en dejlig strøgtur og endte på Kvindemuseet i Århus, hvor vi fik lækker frokost og strikkede løs i et par dejlige timer (så dejlige, at jeg glemte billede). Hjemme hos Gitte, blev jeg tanket op med kaffe til turen tilbage til Aalborg :-)


Helt hjemme i sofaen blev min fine nye bog fundet frem, en meget smuk hyldest til Åse Lund Jensen i anledning af Marianne Isagers 40 års jubilæum. Åse Lund Jensen må siges at være den, der satte Marianne Isager på sporet i forhold til strikdesign. Mine hylder er fulde af Isager garn og ÅLJ garn, så det tegner til at blive et spændende strikkeefterår. Ha en dejlig søndag derude og tak for mails og kommentarer til Silent. Jeg mangler stadig at besvare et par mails, så vær lidt tålmodig.

Faktaboks
Design: Lisa Renner bluse fra Kreativ Strik nr. 2, 2017
Garn: BC garn, tynd hør
Garn fra lager: Ja - det har lagret meget længe ;-)
Anvendt: Igen 135 g - den er fnuglet og meget lækker at have på, specielt velegnet til kvinder i overgang, he he
Farve: Turkis
Købt hos: garn.dk
Pinde: 3,5 og 4
Str. Begyndte med medium, men tog ind til small
Ny teknik: Nej - løbemasker er ikke nyt, men jeg har ikke set dem anvendt på denne måde før.