3. februar 2011

Camomille den Første

... blev med undtagelse af kvaster færdigt i går. Som antydet tidligere - jeg har slet ikke kunnet holde op med at strikke på det og er allerede i gang med nr. 2 - der skal være en gave - helt i blåt. Min 1. udgave er jo blevet lidt anderledes end originalen er tænkt, fordi jeg valgte den flerfarvede alpaca, jeg fik i gave til den ene stribe og 1 tynd, lilla mohair - også gave :-) til den anden stribe. Jeg er nu ret så fornøjet med resultatet, selvom jeg først tænkte, det ville blive lidt for uroligt. Det blev det slet ikke!


Kvasterne var et kapitel for sig og jeg kunne nu godt ha´ studset dem ordentligt inden fremvisning, kan jeg se på billedet ;-) Jeg kan simpelthen ikke huske hvornår jeg sidst har lavet noget med kvaster, så jeg kunne næsten ikke finde ud af det - men beviset på, at det lykkedes tilsidst, ser I ovenfor :-)

Jeg måtte foretage en tillægsbestilling hos 123knit.com for at få sjalet færdigt - jeg løb tør for den flerfarvede alpaca, men med hurtig ekspeditionstid fra Nanna undgik jeg med nød og næppe, at der opstod en decideret strikkekrise!

Som mange af jer allerede ved, er sjalet et traditionelt bindesjal og jeg synes både længde og bredde er perfekt. Det kan bruges som sjal, men i høj grad også snoet om halsen i utallige variationer. Jeg er helt solgt og har allerede kikket garn ud til et tredie - i flot, klar rød - men nu må vi se om gejsten holder ;-)

De sidste 50 g Indiecita Alpaca jeg har tilbage skal bruges til et par Ginger - hvem ved, måske bliver de præsenteret sammen med Camomille den Anden ;-)

Ha´ en god aften derude :-)

Faktaboks
Design: Helga Isager, Camomille.
Garn: Indiecita 100% Alpaca Fleece fra Filcolana og 100 g Mohair, 75% mohair, 25% merino
Garn fra lager: Fået i gave af de kære garnsøstre og tilkøbt hos Nanna
Anvendt: 150 g alpaca, farve 508 Ice Castle og 100 g mohair, farve 1132
Farve: Multifarvet og lilla
Købt hos: Gave + 123knit.com
Pinde: 4
Str. Lige efter målene: 52 cm + blondekant i højden og 180 i bredden.
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Hvorfor jeg synes det er så herligt bare at strikke ret, ved jeg ikke, men det er måske forskellen på de kompakte striber og de luftige striber, der gør det, who knows ;-)
Løbelængde: Alpaca 100g = 320 m, Mohair 100g = 700 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 480 + 700 m = 1180
Forbrug i løbende m ialt i år: 2506
Anvendt garn i år: 510 g