15. januar 2011

Nyt år med en trist start

Året begyndte på værst tænkelige vis. Vores 8 kg store, glade, kælne og til tider meget irriterende hankat blev alvorligt syg og måtte aflives. Det er første gang, jeg har prøvet at skulle tage den beslutning og det var for hårdt. Som alle, der har kæledyr ved, bliver de en del af familien, så vi har grædt øjnene ud af hovedet de første par uger af januar. Her er O´Malley, som jeg elsker at huske ham - doven som bare pokker, ej heller den skarpeste kniv i skuffen, men altid parat til at ligge i arm (hvilket altid var noget hårdt p.gr.a. de 8 kg) og så kunne han spinde som en due, der kurrede.Han blev født her i huset sammen med sin søster for 7,5 år siden og har aldrig oplevet noget mere ondt end at blive stukket af en humlebi i forpoten - det trøster jeg mig med. Den gode kattemor vækkede mig iøvrigt, da hun skulle føde og bad mig højlydt om at assistere ved fødslen. Det gjorde jeg naturligvis og heppede på hende indtil hun havde født 3 killinger, det syntes jeg egentlig var nok. Men, men et par timer senere fødte hun såmænd 2 til ;-) Vi beholdt selv de to og fandt gode hjem til de 3 andre. Duchess, der nu har overtaget enemærkerne i endnu højere grad end før, er her heldigvis stadig og det er helt klart os, der bor til leje hos hende - ligesom hun tilsyneladende har den holdning, at jeg ikke kan finde ud af at strikke uden hende ;-)


Derfor har hun selvfølgelig også hjulpet med hele vejen på Regnvejrsdag, der jo meget passende blev færdig på en regnvejrsdag - det lover godt for dagens løbetur - jeg kan ikke sige, hvor meget jeg glæder mig til at "løbe igennem" efter så mange ture med museskridt og yak-tracks på fødderne, for ikke at tale om tre uger helt uden løb!


Regnvejrsdag er let, luftig og alligevel behageligt varm - jeg kommer til at bruge den rigtig meget, også sammen med et par jeans. Jeg elsker det gode gamle løbemaske-mønster, så det har været hyggestrik hele vejen igennem.


Næsten ingen montering, da den er strikket rundt og skuldrene strikkes sammen foroven. Ærmerne har jeg syet på, på maskine som jeg altid gør, når det er helt tynd strik.


Og så lige en meget kort status: I 2010 brugte jeg næsten 8 kg garn, svarende til en løbelængde på lidt over 27 km ;-) Status er ikke helt nøjagtig, for jeg har strikket en del pulsvarmere til gave som ikke er vist frem og heller ikke talt med i regnskabet.

Som sædvanlig har jeg svært ved at fremhæve et enkelt stykke strik, for jeg bruger alt det, jeg strikker med stor glæde, men et af årets største sommerhits var i hvert fald Indigo Ripples Skirt som blev brugt hele sommeren. Glee har været et andet kæmpehit.

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Regnvejrsdag. Fra Strik en stund.
Garn: Isager Tvinni
Garn fra lager: Ja. Købt da jeg var i Århus for at hjembringe Strik en stund :-)
Anvendt: 260 g
Farve: Blå nr. 54 - Mariann og jeg fik den dag at vide, at vi købte en farve som ikke havde været solgt i flere år. Den er jo ellers så dejlig ;-)
Købt hos: Isager, nu Tøndering strik, Århus
Pinde: 2,5
Str. S
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Strik, når det er allerbedst. Tyndt garn, tynde pinde, meditativt mønster.
Løbelængde: 100g = 510 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1326 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 1326
Anvendt garn i år: 260 g

36 kommentarer:

 1. Kære Strikkeheks.
  Jeg græder med jer, for jeg kan heller ikke forestille mig noget værre ( med undtagelse af mine egne unger selvfølgelig), end at skulle tage afsked med mine kæledyr. Åh det er trist er det.

  Tilgengæld råber jeg højt hurra for at du har fået så smækker en kjole af pindende :) Den ser både varm og dejlig ud og så klæder den dig jo fortrindeligt :))


  Jeg ønsker dig en dejlig weekend
  Kh Henriette

  SvarSlet
 2. Pyha, jeg føler med jer; det må have været forfærdeligt, jeg kan sandelig godt forstå, der er grædt mange tårer

  SvarSlet
 3. Det er aldrig sjovt, når der skal siges farvel til et kæledyr på grund af sygdom. Jeg følger med jer.

  Regnvejrsdag er godt nok flot. skøn farve. Jeg har planer om at strikke den i løbet af året, ikke som kjole men som bluse i stedet for.

  SvarSlet
 4. Det er så kedeligt når man skal sige farvel til sit kæledyr,man knytter sig jo til dem.

  Det er en meget flot kjole du har lavet og en skøn farve.

  SvarSlet
 5. Ikke sjovt, men det hörer til som min mor plejer at sige, men det er ganske forfärdeligt, fordi det er jo et medlem af familien.
  Flot tunika du har strikket.

  SvarSlet
 6. Ja, det må have været en hård start på det nye år.

  Hvor er den fin din kjole,
  skøn blå farve.

  Yt.

  SvarSlet
 7. Supertrist at miste familiemedlem og ven, men klogt at huske at dit valg trods er bedst for et dyr som lider. Husk ham med kærlighed for han har jo givet jer allesammen så meget.

  Enig - kjolen klæder dig - sådan en regnvejrkjole skal jeg også have. Jeg synes også de 2 projekter du fremhæver er ret flotte!!

  SvarSlet
 8. Det er så usigelig trist når et dyr forlater oss også, så jeg føler med deg. Har hatt hund, så jeg vet hvordan det føles når det ikke er mer. Men, som du sier, husk den har hatt et godt liv, og dette var det beste.
  Katter er sterke individer, så jeg kan godt tenke meg din katt nå tror det er du som leier bolig hos den:O)
  For en herlig kreasjon, igjen!!! Denne likte jeg svært godt, og du kler jo dine kreasjoner så godt, nydelig som du er!! Flott farge og herlig strikk!
  Ha en god lørdag, Lene, og klem fra meg;)

  SvarSlet
 9. Dét er det sværest valg vi skal træffe på vores dyrs vegne. Efter min mening gjorde I det eneste rigtige. Satte stop for lidelserne.

  PS det er vel nok en flot kjole du har strikket - og som den klæder dig ;D

  SvarSlet
 10. Lene, det gør mig ondt, at I har mistet O´Malley. Det er ikke nemt, at tage sådan en beslutning, selv om man med fornuften ved, at det er det bedste.
  Heldigvis fik O´Malley mange skønne katteår hos jer. Jeg elsker dine beretninger om katte-luftning i haven og de episoder det udløser;-)

  Din "Regnvejrsdag" ser hammerende godt ud...og farven er skøn.

  SvarSlet
 11. Hvor trist for jer ! Det er bestemt ikke nemt at skulle vælge at slutte ens elskede kæledyrs liv. Men det må trøste at hans lidelser så får ende.
  Godt at I stadig har hans søster.

  Skøn Regnvejsdag du har fået fremtryllet - i en skøn klar farve.
  Glæder mig til vi ses i næste weekend

  SvarSlet
 12. Uff da så trist,blir så glade i dyra.
  Klem til deg.

  SvarSlet
 13. Åh, nej, Hvor trist at høre!
  Jeg ved jo hvor meget de katte betyder for dig!.
  Jeg kan ikke sige så meget end at jeg sender dig mange knus og kram og håber det hjælper lidt!

  Og stor ros for din kjole.
  Hvor er den blevet smuk. Og som altid med dine ting..meget velsiddende :-)

  SvarSlet
 14. Det var da det værste! Frygteligt at tage afsked med kæledyr.

  Endnu et flot stykke strik fra dig.

  8 kilo det er en sjat garn.

  SvarSlet
 15. Først; hvor er det dejligt at "se" dig igen, jeg nyder dine indlæg og dit flotte strik.
  Når du fortæller om dine dejlige - og gamle - katte, mindes jeg om at dyrene ikke lever evigt, - og at min hund er meget gammel. Når jeg når dertil i tankerækken, så slår fortrængningerne heldigvis til og jeg tænker ikke længere.
  Godt nytår.

  SvarSlet
 16. Åh, det er hårdt at sige farvel til et elsket kæledyr - mange tanker til dig!
  Endnu engang har du strikket en vidunderlig kjole; jeg er bare mega-fan!!!!

  SvarSlet
 17. Åh Lene, hvor er det trist med din dejlige kat. Godt du stadig har søsteren tilbage.
  Din regnvejrsdag er blevet skøn - en fantastisk dejlig blå farve. Glæder mig til vi ses!

  SvarSlet
 18. Ih, Lene, det var da noget vaerre noget. Det er bare den vaerste beslutning at skulle tage. Den bedste for et dyr der lider, men en slem een for dem der sidder tilbage med savnet. Man skal vaere dyreejer og dyre-elsker for at forstaa hvor meget saadant et "lille" dyr kan fylde ens tilvaerelse og vaere 100% medlem af familien. Jeg foeler med jer. Godt at Duchesse goer hvad hun kan for at fylde tomrummet efter O'Malley. Men at det er jer der bor til leje hos hende...Der maatte jeg godt nok traekke paa smilebaandet. De er nogle selvstaendige nogle de katte.
  Og saa har du gjort det igen. Jeg havde savlet lidt over den kjole, men nu naar jeg har set dit resultat maa jeg altsaa bare have den paa pindene. Den er nu kommet paa indkoebslisten til naar jeg kommer hjem til min garnpusher i Nykoebing.
  Og lad du bare taarene loebe over O'Malley. Det nytter ikke noget at holde dem tilbage, de flyder over alligevel.
  Stort krammi fra mig.

  SvarSlet
 19. Åhr, I stakler. Ja, de bliver nøsten vores børn, de små dyr.
  Så passer det med en kjole fuld af tårer.
  Den er smuk og klær dig så godt.
  ØV, hvor ville jeg betale meget for at være så slank, som du.

  SvarSlet
 20. Så trist...Jeg har opllevet det så jeg vet hva mener.
  Superfin kjole som passer deg perfekt. Den var flott den under også. som jeg har sagt til deg før så synes jeg du lager bare fine utsøkte ting.
  Skal ha dameselskap ikveld og gleder meg til det. :))

  SvarSlet
 21. Endnu en gang ligner du jo en halv million. Lækker kjole.

  SvarSlet
 22. Lækker lækker kjole med fint tilbehør - leggins og støvler!!
  Har aldrig prøvet det med løbemasker - skulle måske forsøge sig!

  Hold da op, du har fået strikket meget sidste år! Du burde have et knitmeter på din blog..

  Trist at høre med din kat - hvad fejlede han? Det er trist når de skal aflives, men det er bedre at tage den beslutning end ikke at gøre det!! Det er jo en del af det ansvar der følger med når man anskaffer sig dyr.. og heldigvis har man haft flest gode minder og det er dem man skal værne om!

  SvarSlet
 23. Trist å høre om pusen din. Nydelig kjole du har strikka deg, kunne godt tenkt meg ein slik eg og!! Ha ei fortsatt fin helg:))

  SvarSlet
 24. Åh, nej det var en trist start på året, det er ubærligt at skulle vælge den vej for vores kære dyr, vores var ved at skulle samme vej, men måske nogle piller kan redde hende, håber endnu, var også helt opløst i ferien ved tanken om det. Ked af det på dine vegne:o(

  Men som altid en rigtig smuk og meget velsiddende model fra din side, du kan bare bære disse tætsiddende modeller, og jo farven er jo bare super til dig.

  Og tillykke med det store svind i lageret, det er dælme godt gået. Du har bare lavet så mange smukke modeller og jeg har fået så mange gode timer til at gå med at læse om dem.

  SvarSlet
 25. Puh-ha Lene - har da lige nusset vores dovne hankat en ekstra gang i dag!
  Hvor klæder kjolen og dig hinanden. Virkelig flot!

  SvarSlet
 26. åh hvor trist med katten - de kære dyr kommer virkelig til at fylde meget i ens liv!
  Kjolen er da så flot og klæder dig helt vild godt - der er ikke mange associationer til trist regnvejr der!

  SvarSlet
 27. Uff..det var trist med katten deres.
  Husker da jeg måtte avlive hunden min, veldig trist.

  Fin strikk, igjen! :O)
  Klem Fredrikke

  SvarSlet
 28. meget trist med katten, men den rigtige beslutning.

  Kjolen er superflot. Det lyder somd et perfekte strikketøj til en travl tid. Farven er meget smukt, jeg kan ikke forstå, at den har været glemt på Isagers hylder

  SvarSlet
 29. Åh, nej. Det har bestemt ikke været en god start på året, men man køber sig også til en sorg når ens dyr falder bort uanset årsagen.

  Din kjole er da bare fantastisk og den sidder super flot på dig.

  SvarSlet
 30. Det er hårdt at miste et elsket kæledyr og familiemedlem... Har foreløbig været der med 2 hunde. Vi har nu nummer 3......

  Lene - din kjole er skøn, skøn, skøn, og tænk at den farve ikke har været solgt i så mange år? Så er du forgangskvinde, for når man ser dig i den kjole er det jo lige før man styrte afsted for at købe garn i samme farve!!!!

  SvarSlet
 31. Kjære deg, føler som kjæledyreier så inderlig med deg. Har selv opplevd tapet av 100 % familiemedlem i både hund og katts skikkelse. Grusomt vondt hver gang.

  Ser på bildet at Duchess ligger på samme måte som min hund gjør når jeg strikker. Ikke bare praktisk, men veldig kos med selskap. Tror hun egentlig er litt sjalu på strikketøyet.

  Kjolen din var som vanlig helt nydelig. Må jo si at den ser meget godt ut på den smukke dame :)

  Jeg har aldri fått dreisen på løping, men er derimot en fan av Pilates og fått fullstendig dilla på Zumba.

  SvarSlet
 32. Åhh, ja - det er da i den grad en trist start på året. Kæledyr knytter man sig til i en grad, som ikke-kæledyrsejere slet ikke kan forstå. I øvrigt sjovt for jeg har også haft 2 katte med de navne - Aristocats var min yndlingsfilm som barn (dengang havde vi den dog ikke på film, men indtalt på LP - den LP var fuldstændig slidt).
  Kjolen er meget smuk og klæder dig fantastisk - og jeg er helt enig i at den blå farve er meget, meget flot. Måske den ikke har solgt så godt da en del i vores generation er 80er-kobolt-forskrækkede. Ikke mig - jeg elsker blå - i alle nuancer.
  :-) Britt

  SvarSlet
 33. Øv, for en trist start på det nye år... Det er så træls at miste sine husdyr, selvom vi jo godt ved at den dag kommer.
  Lige før jul måtte vores datters kat aflives, og det var mig der måtte gå den tunge gang til dyrlægen; jeg tror aldrig jeg vænner mig til det.

  Din regnvejrsdag er helt fantastisk flot - og sikken farve. Det må ha' været noget af et projekt, men den er bestemt arbejdet værd...

  SvarSlet
 34. Kære Lene

  Hvor er det trist med O´Malley, jeg græder virkelig med jer, det er SÅ hårdt at tage afsked med et elsket familie medlem.

  Håber at Duchess vil gøre sit yderste for at udfylde tomrummet og selvfølgelig hjælpe dig med at strikke.........uden hende var det ikke sikkert der kom så mange flotte kreationer ;-)))

  Regnvejrsdag er bare super super flot....og farven SKØN.

  De bedste tanker
  JANE

  SvarSlet
 35. Det gør mig ondt med jeres dejlige kat.

  Nu hvor du har fået Regnvejrsdag færdig, håber jeg du kan se solen skinne, trods sorgen over at katten er gået bort - det gør den her i Århus.

  SvarSlet
 36. Føler med jer - det er rædselsfuldt at skulle sige farvel til højt elskede kæledyr - for mig bliver de som børn. Jeg er ikke kattemenneske, men kan godt se O'Malley var flot og helt sikkert en dejlig kat. Vi kan dog ikke forsvare, at lade dem lide, så I gjorde sikkert det eneste rigtige. Det gør dog ikke sorgen mindre-
  Har selv prøvet at måtte tage pludselig afsked med en højt elsket gravhund.

  Sm altid er det smukke ting du strikker - er imponeret over din flid. Og det klæder dig så flot - især blåt :-)

  Min nuværende gravhund kan godt lide at ligge på skødet, men kommer strikketøjet frem er hun den, der er skredet... så hyg dig med Duchess. Hun hygger sig øjensynligt med dig.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.