23. januar 2010

Om at være i god tid - også med årets flop

Det handler om at være i god tid, ikke sandt? "Hvorfor?" spurgte jeg min mor, når hun kom med den slags mere eller mindre tåbelige talemåder, da jeg var barn. Børn er slet ikke gearet til at høre på den slags pjat. "Fordi man ikke skal udsætte til i morgen, hvad man kan gøre i dag" kunne hendes svar være og jeg blev selvfølgelig nødt til at returnere et "Hvorfor?". Og sådan kunne det blive ved i én uendelighed, for jeg var et meget spørgelystent barn.

Nå, men nu til sagen: At være i god tid. Det har jeg alligevel besluttet mig for, at jeg vil være i år, så jeg har allerede lavet årets flop og behøver derfor ikke tænke mere på det ;-)Ja, måske ser den meget tilforladelig ud, som den hænger der på ginen, men det er den ikke. Jeg ønskede mig dette strikke-kit, fordi jeg havde set "garnet" på BC-garns lagersalg forrige år (jeg glemmer aldrig et bundt garn, jeg godt kan lide og vender altid tilbage for at hente det ;-)) - jeg tænkte bare ikke over, at garn lavet af overskydende silkefibre fra indiske silkesarier, kan variere ekstremt meget i tykkelse, heller ikke selvom BC garn faktisk skriver det. Den variant jeg så på lagersalg, var halvt så tyk som den jeg fik i strikkekittet! Allerede da jeg slog masker op kunne jeg se, at det var helt galt - T-shirt i Himalaya Silk er one-size, men den blev kæmpe i omkreds, så jeg reducerede med 20 masker. Alligevel kom jeg til at mangle garn. Jeg fik dog tilsendt et nyt nøgle uden beregning - det manglede da også bare, når man laver et strikkekit, hvor løbelængden på garnet kan variere udi det helt ekstreme!
De turkise kanter er min egen opfindelse, for at fremhæve det turkise element i garnet, som også var særdeles skuffende i forhold til billedet hos BC garn. Dette gør de nu også opmærksom på, at farverne kan variere enormt meget, skal det retfærdigvis nævnes. Noget hit tror jeg aldrig den bliver. Den er for vamset. Nu får den i alt fald lov at hænge på ginen til næste projekt er klar - ellers kan det jo være, der er en derude, der synes om den.

Jeg vil ikke anbefale strikkekittet til nogen overhovedet, dertil er der alt for mange "uforudsigelige" parametre og jeg skal aldrig strikke i himalaya silk igen - udover uberegnelig løbelængde og farve, er det decideret ubehageligt at strikke af. Det gør det ikke bedre, at det foregår på pind 6. Og så må det være nok med al den klynk - for nu er årets flop jo begået ;-)Jeg har også besluttet mig for at være i god tid med årets julegaver og har derfor meldt mig til JulegaveKAL 2010 hos Sylvia. Det går ud på at strikke 1 julegave pr. måned gennem hele året, så de ikke allesammen skal strikkes i december som det er sket alle de andre år :-) Jeg er i gang med at tænke over januars projekt - skal vist også til at skynde mig lidt :-)

Tilsidst må jeg ikke glemme, at jeg har fået en award fra Birthe og tusind tak for det, ikke mindst de medfølgende ord: Jeg giver denne videre til strikkeheksen "fordi hun er en evig kilde til inspiration og hamrende dygtig med strikkepindene". Utrolig sødt af dig :-)
Jeg skal give den videre til syv andre og jeg vil gerne understrege, at I IKKE skal føle jer forpligtet - det er bare min lille hyldest til jer :-)

Jeg vil give den til
,,,Strikkeforsker, der bl.a. har sat sig for at strikke flerfarvestrik og quilte og som altid skriver sådan nogle fantastisk underholdende indlæg :-)
... Tovepia, som tager sådan nogle vidunderlige billeder, er så kreativ og altid har en skøn kommentar at give - og ja, jeg ved din blog er award-fri zone og det respekterer jeg, men hvis dette skal give bare en smule mening, må jeg give den til dem, jeg synes har fortjent den :-)
...Rita, der på kort og forunderlig vis ofte får sagt nogle vigtige ting, samtidig med hun viser sine fine projekter og om nogen er sød til at kommentere hos mig :-)
...Rosenstrik, der er en haj til at strikke og altid har et venligt ord til andre :-)
...Merete, der også er en sand haj til at strikke, ikke mindst de smukkeste sjaler og også fortæller lidt om geocaching :-)
...Mette May, ung, smuk og allerede dygtig til at strikke, designer i det små og vistnok ejer af en strikkepodcast :-)
... Lykkefanten, der strikker det ene mere imponerende par strømper efter det andet, der designer egne smukke strikting, der går til eksamen, der passer sit lille barn, der er startet i nyt job - imponerende :-)

Jeg skal også skrive 7 ting om mig selv - (underforstået som jeg ikke har skrevet før):

1. Jeg har et meget ambivalent forhold til blog-awards. Jeg elsker at få dem, (for selvom jeg træner min bevidsthed, kan mit ego godt lide at blive smigret), men det kan være vanskeligt at finde tid til at tage dem seriøst og det vil, for mig sige, at gøre mig umage med at fortælle, hvorfor jeg giver den videre til den og den. Det giver ingen mening for mig, hvis det bare er en opremsning af navne, fordi man nu skal. Det bliver bare noget værre kædebrevshalløj! Derfor er der heller ingen, der skal føle sig presset, når de får en award af mig :-)
2. Jeg har et ambivalent forhold til at blogge. På den ene side elsker jeg det og alt, hvad der følger med af bekendtskaber og inspiration, på den anden side stjæler det meget af min strikketid :-)
3. Jeg ELSKER mad, både at spise den og at lave den og jeg tager på, bare jeg ser på en fyldt tallerken ;-) - derfor må jeg være meget aktiv, hvis jeg ikke skal tilbage til tidligere tiders alt for høje vægt.
4. Jeg elsker rødvin, men drikker det efterhånden sjældent og kun i moderate mængder af samme grund som ovenfor!
5. Jeg går højt op i kvalitet - jeg vil hellere undvære end gå på kompromis.
6. Jeg elsker hverdagen og alle de små finurligheder, der gemmer sig i den.
7. Jeg er STOLT af mit garnlager, for det er symbol på en af de største passioner i mit liv - det oser af skabertrang, livsglæde og ganske almindelig samlermani ;-)

Om lidt er jeg den, der kører til Århus. Jeg skal til strik-in hos Berit og det kan ikke gå hurtigt nok :-) Desværre er der ikke chaffør på i dag - ofte er jeg heldig at min mand gør sig et ærinde i nærheden af min strik-in aftale - men ikke denne gang. Så der bliver ikke strikket i bilen, til gengæld kan jeg glæde mig til et super lækkert måltid mad, der garanteret står på bordet når jeg kommer hjem. Hvor heldig har man lov at være :-)

Ha´ en god weekend derude :-)

Faktaboks
Design: BC-Garn: Himalaya t-shirt
Garn: 100% morbærsilke
Garn fra lager: Gave fra min mand, fordi jeg tåbe havde ønsket mig den!!
Anvendt: næsten 500 g
Farve: him16, grå, blå, turkise farver
Købt hos: BC garn
Pinde: Addi Click nr. 6,0
Str. One size
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Reduceret maskeantal med 20 m samt justeret kraftigt ved samling af bul og ærmer