12. februar 2017

Det med småt

..... Jeg strikker, strikker og strikker, men februar er også som forhekset - jeg piller også rigtig meget op. Bente Geil har 10 års jubilæum lige om lidt og jeg vil gerne være med til at fejre hende, så jeg strikker ivrigt på én af hendes modeller - og så er jeg ved at gøre status over, hvor mange af hendes modeller jeg egentlig har strikket. Men det kommer altsammen i næste indlæg. Her skal det handle om, hvad jeg har lavet indimellem Divas utyskestreger (bemærkede iøvrigt lige, at Bente Geil også har fået en hund indenfor basset familien - ikke en basset hound, men en Petit Basset Griffon Vendeen - lyder vistnok navnet Moster ;-))


Medens jeg ventede på at få en ny opskrift til Victoria strikkede jeg 5 klude i mønsteret forskudt rib: 10 pinde 2r, 2vr, så 1 pind r og 1 pind vr, 10 pinde 2 vr, 2 r, 1p r, 1p vr - gentages. Det er de første klude, jeg selv strikker, for jeg har altid været heldig at få klude fra min tante, der hæklede på livet løs. Hun døde i høj alder for nogle år siden og hendes klude er efterhånden blevet slidt til sidste stump. Jeg har strikket i almindeligt bomuldsgarn no 8 og 2 af dem i en lidt tykkere version. Forskudt rib er perfekt til en dejlig vaflet klud. De suger allesammen som om de var betalt for det ;-)


"Tror du farmor vil strikke et halstørklæde til mig, mor?" spurgte Lillefrø og selvfølgelig ville hun det :-) Kun til fritidsbrug, for sådan et må man jo ikke have på i børnehave og godt det samme. Jeg havde stadig garn tilbage fra huerne, så det er blevet et fint sæt. Jeg havde ærlig talt brug for et lidt let projekt efter jeg havde brugt 3 timer på at reparere de skader, der fremkommer, når man lader en hund alene med tofarvet mønsterstrik i 5 min. Da var jeg godt nok glad for, at jeg er en garvet strikker. Ingen tråde var bidt over, men mønsteret var trevlet op "i forskellige niveauér", så bevæbnet med 4 ekstra strømpepinde gik jeg i gang med det møjsommelige arbejde, medens jeg repeterede indvendigt, at der ikke findes dumme hunde, men kun dumme ejere - ligesom med børn og deres forældre, ikke? Måske kneb jeg også en enkelt tåre - i så fald helt berettiget :-)


Og så er det bare med at bevare den humoristiske sans ;-) Diva elsker sne, så de sidste dage har budt på virkeligt sjove gåture. Ha en dejlig søndag aften :-) Som sædvanlig: Tak for kommentarer og mails :-)

Faktaboks
Design: Eget
Garn: Bomuldsgarn i forskellige tykkelser fra lageret. De er nu afprøvet og jeg er vild med begge slags og har heldigvis masser af garn på lager endnu. Halstørklæde: Sandnes mini alpaca, 100% alpaca og Madil Kid seta 70 %mohair, 30% silke
Garn fra lager: Naturligvis - her er jo lagerfordybelse, husker du nok!
Anvendt: Har ikke vejet noget af det
Farve: Diverse
Købt hos: Kan simpelthen ikke huske det
Pinde: 3,5 og 5 (halstørklædet)
Str. Halstørklædet måler 1 m og er strikket i dobbelt perlestrik med 10 pinde rib i hver ende.
Ny teknik: Det kan man ikke sige
Bemærkninger: Nej