2. maj 2015

Ny bog og lidt til stumpen

Se min nye strikkebog - denne gang fra den norske designer Marte Helgetun - som jeg ikke kendte i forvejen :-) Den er en guldgrube af skønne lege- og førskoletrøjer og kjoler til Lillefrø og dejlige projekter til Stumpen også. Prismæssigt ligger den i den dyre ende (knap 400,00 kr), men jeg synes den er det hele værd. Der er måske kun ét eller to projekter, jeg ikke har lyst til at strikke.


Bogen blev indkøbt ved seneste strikkecafé hos Garnudsalg sammen med et beskedent nøgle silkeuld. Første projekt er en lillebitte kjole til Stumpen - Lillefrøs lillesøster! Ja, denne gang har forældrene valgt at få kønnet at vide (så sikker man nu kan være på den slags) og jeg er fuld af begejstring over de muligheder, der igen byder sig på strikkepindene :-)


Jeg kunne slet ikke stå for den fine Navnedagskjole og den har ikke taget lang tid at strikke i den mindste str. 3 mdr. Dog skal man ikke undervurdere skørtet, der alligevel har 190 masker, selvom det er til sådan et bette pus :-) Farven på kjolen er den helt svage rosa - bedst gengivet nedenfor.


Bærestykket med perlestrik og snoning strikkes på tværs og sys sammen under det ene ærme og derefter tages masker op under snoningen til skørtet. Det er første gang jeg prøver at strikke i Blackhill Silkwool og det bliver bestemt ikke sidste. Det er super lækkert at arbejde med og blødt og hudvenligt efter vask. Kjolen vejer efter vask 52 g - så der kan også blive tilbehør ud af et enkelt nøgle :-)

Nogle vil måske mene, at dette indlæg skulle handle om Lene Holme Samsøe tæppet? ;-) Hvad kom der nu ud af at dedikere en hel uge til tæppestrik?


En fordobling såmænd :-) Jeg havde 5 sammenstrikkede firkanter - nu har jeg 10 :-) Jeg monterer altid undervejs - det er også en god måde, at holde sig selv til ilden på, fordi man får mere lyst til at strikke på projektet, når man kan begynde at se, det tager form - ja, sådan har jeg det i alt fald. Tæppet er strikket i det islandske Lett-Lopi, jeg købte hos Hønsestrik i sin tid. Nej, hvor jeg glæder mig til at kunne spænde det færdige arbejde op :-)


Medens jeg sad og strikkede firkanter lavede jeg forskellige beregninger. Det tager en aften - nøjagtig 2,5 time - at strikke en firkant inkl. et par små pauser, så man kan gå lidt til og fra. Så tæppet kan være færdigt på 10 aftener + noget tid til kanten :-) Se, det er jo ikke lang tid og jeg kan se en ende på det. Dog er jeg blevet så hooked på det, at jeg strikker et par omgange på en firkant hver dag, så nu er jeg igen tilbage ved at strikke en firkant om ugen. Der er da håb om, at det bliver færdigt i år ;-)


Jeg har lagt igangværende uldprojekter til side, for nu skal der strikkes nogle sommerprojekter, bl.a. en lækker tunika til Lillefrø fra Marte Helgetuns bog i den skønne pink ovenfor. Jeg måtte lige bestille en kasse bomuldsgarn hos Tante Grøn, for jeg er så vild med deres Havblik. Denne gang besluttede jeg mig også til at afprøve Blomsterfrø, fordi det findes i nogle lidt finere og klarere farver end Havblik - indtil videre er det superskønt at strikke af, så må vi se, hvordan det bliver efter vask.

Nå, jeg må i haven, inden jeg skal på tur med min søster - vejret ser ud til at være med os :-) Ha en dejlig weekend derude :-)

Faktaboks
Design: Marte Helgetun: Navnedagskjole fra bogen Strik til barn - sjarm i hver maske
Garn: Blackhill Silkwool, 25% silke, 75% uld.
Fra lager: Købt til formålet
Anvendt: Kjolen vejer 52 g
Farve: Lys rosa
Købt hos: Købt hos Garnudsalg
Pinde:  2,5
Str: 3 mdr.
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Et super hyggeligt lille projekt. Opskriften er til topkarakter - selv en nybegynder vil kunne følge den. Det er let at tage masker op til skørtet, fordi der strikkes en kant med 2 vrangmasker lige under snoningen.