15. februar 2018

Marianne Isager: Dæxel no. 6

Det er mildt sagt, at en sten er faldet fra mit hjerte med færdiggørelsen af min mands sweater - jeg har så dårlig samvittighed over, at han ofte bliver sprunget over :-( Der sker bare en kortslutning i min hjerne, når jeg tænker herresweater og så bliver det en kamp hele vejen ;-) Men her er den - endelig :-)


Men den har også været en kamp. Strikkefastheden var helt i skoven og det gjorde, at jeg måtte lave en del ekstra omgange på raglanstykket for at få den til at passe. Den blev prøvet rigtig mange gange op til færdiggørelsen!


Jeg var også langt hen ad vejen bange for at den var for smal, så det endte med, at jeg blokkede hele trøjen til sidst i forhold til de angivne færdigmål i opskriften og derefter pressede de folder der opstod i sidesøm og ærme - pyh hvor var jeg lettet, da jeg kunne se, at den passede :-) Nogle husker nok Dæxel no 2, der blev for lille, så jeg var helt i panik ;-)


Nu vil jeg nyde at se på min mand hver gang han bærer dette bevis på "konelig" hengivenhed - for én ting er sikker - desto mere bøvl og besvær, desto større tilfredstillelse, når man er i mål :-) Her til slut et par detaljebilleder, hvor den rustfarvede dog ser ud til at være orange! Men detaljerne kan I se :-)


Ha en god aften derude :-) Tak for mails og kommentarer :-)Faktaboks
Design: Marianne Isager: No6 fra Dæxel, strik til mænd
Garn: Isager Åse Lund Jensen, Jensen yarn, 100% uld
Garn fra lager: Hele trøjen har lagret temmelig længe ;-)
Anvendt: ca 250- 300 g af hver farve
Farve: 101 (Blå) og 1s (Rust)
Købt hos: Isager
Pinde: 3,5 og 4
Str. Stor, men min version blev meget mindre!
Ny teknik: Trøjen er vævestrikket og det elsker jeg at sidde med i modsætning til fair-isle. Det er et mønster, der hurtigt læres og så kører det bare derudaf, når man ellers tager den op af skuffen ;-)