21. marts 2014

Stribe på stribe er Stribevis ;-)

Stribevis teststrikkede jeg for lang tid siden for Bente Geil i str. 1 år og Lillefrø blev udstyret med en kjole som hun har brugt så meget, at den bestemt skal strikkes igen. Nu har jeg dog først lavet en Stribevis i voksenstr. som fødselsdagsgave til min svigerdatter.


Senere har Bente Geil delt designet op i Stribevis til børn og en ensfarvet Dameting til voksne, men min opskrift stammer jo fra teststrik-perioden. Jeg har her prøvet at strikke modellen i tynd uld i stedet for Geilsk Tweed som originalen er strikket i. Jeg var nødt til at smugprøve inden jeg vaskede og afleverede den til min svigerdatter og jeg er NØDT til at have sådan en ;-) Den sidder supergodt og er meget behagelig at have på.


Så det ender nok med, at kjolen bliver en 3-generationers sag her i vores familie ;-) Som vanligt og også skrevet tidligere er den designmæssigt genial og finurlig som Bente Geils design generelt. Man begynder med kilen i nakken og strikker hele kjolen ud fra den. Minimal montering, dvs. 2 sting under ærmerne ;-)


Eneste minus ved voksenstørrelsen er, at det IKKE er sjovt at strikke ærmerne, hvor man sidder med den hele kjole og 3 stribefarver og skal løfte hele molevitten, for at trådene ikke vikler. Det er måske det Bente Geil har taget højde for i voksenmodellen. Da den er ensfarvet, vil det ikke være så irriterende at strikke ærmerne!


Den er blevet modtaget med glæde, så nu går jeg bare og tygger på om farmors version skal være stribet eller ensfarvet, Geilsk Tweed eller ej :-)

Inden faktaboksen vil jeg lige vise indholdet af en uventet og dejlig gave, der dumpede ned i postkassen på en helt almindelig hverdag. Den er fra Lykke, som lige har holdt et vellykket blogtræf - så heldig jeg var, at vinde så fin en gave - tak for det, Lykke :-)


Snart går turen til Ry og fiberfestival, hvor Mona og jeg skal deltage i et par workshops, bl.a Bente Geils. Det glæder jeg mig utrolig meget til. Jeg har lige lagt sidste hånd på Lillefrøs sommerfugle-cardigan, nu skal der bare klippes op, hækles og syes knapper i. Og så må jeg vist have fat i et af de længe bortgemte projekter i strikkekisten ;-)

Rigtig god weekend derude - forhåbentlig med masser af sol, men også strik :-)

FaktaBoks
Design: Bente Geil: Stribevis
Garn: Filcolana lammeuld, 100% lammeuld
Fra lager: Yep ;-)
Anvendt: knap. 270 g
Farve: Lys, mellem og mørk grå
Købt hos: 123.knit.com
Pinde: Jeg gik helt ned i en 2,5, for at få strikkefastheden til at passe
Str: Str. S
Ny teknik: Ja, hele måden med at starte med kilen i nakken - det har jeg ikke prøvet før :-)
Bemærkninger: Jeg har strikket kanten på ærmerne kortere end i opskriften, hvor der er en lang bort ved håndleddet.