19. marts 2011

Min islandske trøje

... har Védis Jónsdóttir designet i nye friske farver. Den er langt fra andefødder, fletninger og mit "så-bleg-som-muligt-look" som var det faste tilbehør til min naturfarvede islænder sidst i 70-erne ;-) Lad mig præsentere Endurreisn:

Selvfølgelig strikket i den rigtige islandske uld (husk, den er ikke for de sarte) - 2 tråde Létt-lopi og 1 tråd Álafoss Lopi på pinde 7 - så det går stærkt. Nogle spørger måske sig selv, hvorfor jeg kan holde ud at strikke sådan en kæmpetrøje i mønsterstrik, når jeg nu ikke orkede Kaffe Fassett kjolen. Jamen det skyldes såmænd, at Védis i modsætning til Kaffe har tænkt over at tilrettelægge mønsteret, så man altid kun strikker med 2 farver! Det gør alting meget nemmere og meget mere behageligt. Så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at du næsten har strikket 1 cm hver gang, du har udført en omgang, fordi du er oppe på pind 7 ;-)

Måske har du allerede spottet de meget fine ørenringe? Dem har jeg fået af min ældste søn, der har købt dem hjem fra England. Mon ikke han kender sin mor, den kære, kære dreng? :-) Hvis du ligesom jeg, IKKE hører til dem, der mener smykker skal være diskrete, kan de købes her.  


Men tilbage til Endurreisn, der også byder på decideret angstprovokerende processer. Først syr du stikninger ned midt for .... for hele trøjen er strikket rundt.


Så klipper du .... Godt man hører til de handlekraftige - det skulle bare gøres - og det gik jo så nemt, så nemt, da jeg først fik slebet min saks! He, he.

Så sku´ der bare hækles kanter og trenser og VOILA (nåh jo, der skulle også lige syes knapper i - ØV) Endurreisn er klar til alle årets vandreture. Der var ingen tråde at hæfte, for jeg strikkehæftede dem allesammen undervejs. Kan vi ikke godt tåle et billede til? Se lige, hvor harmonisk den falder ind i naturen ;-)

 Jeg ville så gerne have været i Ry i dag - til fiberfest - mest for at møde de damer Ann og Madam Munch, men klinikken kaldte. Jeg har fået en helt forrygende start og udfordringen bliver at lade være med at arbejde for meget, for kunderne er strømmet til - men det er jeg mand for at klare, jeg skal bare bruge lidt tid til at justere det hele, så der er balance i tingene.

Men det indebærer dog også, at jeg må drosle ned med hensyn til dialog med jer derude - i hvert fald i en periode. Jeg kan ganske enkelt ikke overkomme at kommentere på alt det, jeg gerne vil, så det bliver en del færre kommentarer fra nu af. Jeg vil selvfølgelig stadig forsøge at følge med i DET HELE, men men men .... ja, I kender det jo selv.

I morgen venter en fridag - det er søndag og den skal tilbringes i selskab med mine strikkesøstre  :-)
Ha´ en god lørdag aften :-)

Faktaboks
Design: Védis Jónsdóttir: Endurreisn
Garn: Álafoss Lopi og Létt-lopi 100% islandsk uld
Garn fra lager: Ja, fik hele kittet i fødselsdagsgave sidste år :-)
Anvendt: Trøjen vejer 778 g
Farve: Som i kit - sort med farvet mønsterstrik
Købt hos: Wooltimo.dk
Pinde: 7
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg har stort set fulgt opskriften til punkt og prikke, dog med en enkelt lille undtagelse: Jeg har brugt turkis oppe ved kraven. Opskriften er meget velkomponeret og lige til at følge.
Løbelængde: Àlafoss: 100g = 100 m - Lett-lopi 100g 200m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): ca. 1256 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 5666
Anvendt garn i år: 1950 g